Pletyka: AAA Alien játék lehet fejlesztés alatt

A pletykák szerint új videojáték készül az Alien-franchise-ban, ami feléleszti a reményt, hogy a Creative Assembly egy Alien: Isolation folytatáson dolgozik.

 

Újabb AAA Alien-játék, amely egyesek reményei szerint a 2014-es Alien: Isolation régóta várt folytatása lesz, a pletykák szerint fejlesztés alatt áll. Az Alien-filmek alapján számos videojáték jelent meg az évek során, de a Creative Assembly feszültséggel teli túlélőhorror játéka olyan szintre emelte a lécet, amit sokak szerint azóta sem sikerült elérni.

A franchise egy másik darabja már fejlesztés alatt áll, az Aliens: Dark Descent a Tindalos Interactive és a Disney’s 20th Century Games által. Bár a júniusi világpremier trailer sok rajongót bizakodóvá tett, a Dark Descent egy felülről lefelé haladó, valós idejű stratégiai játék lesz, és lehet, hogy egyesek számára nem fogja ugyanazt a hatást kelteni, mint egy első vagy harmadik személyű akciójáték.

Itt jönnek a képbe a Marathon kódnevű projektről szóló pletykák. Az Insider Gaming szerint névtelen források dokumentumokkal támasztották alá állításukat, miszerint egy új AAA Aliens játék van fejlesztés alatt a jelenlegi generációs konzolokra. A Marathon, amelynek fejlesztőjét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, várhatóan a 2023-as ünnepi szezonban jelenik meg, és egy túlélő horror lesz, amely a Dead Space és a Resident Evil franchise-okból merít inspirációt. Ezen kívül nem sokat tudni a titokzatos Alien-játékról.

Ezek az ínyencségek azonban más megerősített iparági információkkal kombinálhatók, és egyeseket arra az óvatos feltételezésre vezettek, hogy a Project Marathon lehet az Alien: Isolation folytatása, amelyet a rajongók 2014 óta áhítoznak. Annak a játéknak a fejlesztője, a Creative Assembly a Twitter biojában egyértelműen kijelenti, hogy „két új, be nem jelentett projekten” dolgozik. És valóban, a Marathonról kiszivárogtató forrás azt is elmondta, hogy az Alien: Isolation folytatását vagy felvetették, vagy már fejlesztés alatt áll.

A kiszivárgott információk megfogalmazása azonban felveti annak lehetőségét, hogy a Marathon és a pletykált Alien: Isolation folytatás két különböző szörnyeteg. A források, akik dokumentációval, sőt koncepciórajzokkal is alátámasztották állításaikat, azt mondták, hogy a Marathon „fejlesztés alatt áll”. Az Alien: Isolation játék státuszát ezzel szemben úgy tűnik, hogy kevésbé határozottan írták le.

A Creative Assemblyről már tudni lehet, hogy a Hyenas című csapatjátékos multiplayer shooteren dolgozik, amelyet a Segával közösen fejlesztenek. Ami pedig azt illeti, hogy mi lehet a be nem jelentett játékok egyike, a Creative Assembly elsősorban a Total War-játékok széles listájáról ismert. Ezek közül a legutóbbi, a Total War: Warhammer 3 2022 februárjában jelent meg, és a cég az elmúlt 10 évben következetesen, szinte évente adta ki a franchise bejegyzéseit. Így egy be nem jelentett projekt még a levegőben lóg, és hihetőnek tűnik, hogy ez egy újabb Alien-játék lehet.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu