Team Ninja-nyilatkozat: tényleg készülhet egy új Ninja Gaiden vagy Dead or Alive reboot?!

A Team Ninja friss közleményben tisztázta a Ninja Gaiden vagy Dead or Alive rebootról kavargó pletykákat a stúdió G-Star panelje után.

 

 

A Team Ninja kommentálta a Dead or Alive közelgő rebootja körüli pletykákat a nemrégiben megrendezett koreai G-Star kiállításon. A stúdió panelje a G-Star alatt a „Népszerű sorozatok újraindítása” című diának köszönhetően a prezentáció során egy nagyszabású rebootról szóló pletykákat keltett a fejlesztő részéről. Mind a verekedős játékra, mind a stúdió címadó Ninja Gaidenjére utaltak a show alatt. A rajongók pedig azt találgatták, hogy a játékok rebootja állhat-e fejlesztés alatt. A Team Ninja azonban azóta igyekezett eloszlatni a panel körül kavargó pletykákat.

Mindkét franchise a Team Ninja legnépszerűbb IP-jei közé tartozik, és mindkét sorozat nagy múltra tekint vissza.

A VGC játékkiadványnak adott friss nyilatkozatában a Team Ninja tisztázta a cég elnökének, Fumihiko Yasudának a kijelentéseit. A stúdió állítólag fontolgatja a Ninja Gaiden és a Dead or Alive franchise-ok remake-jét vagy rebootját. Azonban a fejlesztő nem tud konkrétumokat megosztani a játékokkal kapcsolatban. Bár a Team Ninja egyelőre tagadta a konkrét részleteket, nem zárta ki teljesen a remake lehetőségét. Kijelentette, hogy „osztozik a franchise-ok visszatérése iránti lelkesedésben”.

Egy reboot vagy remake a Ninja Gaiden franchise-ban régóta várt visszatérés lenne egy olyan franchise számára, amely már igencsak régóta alussza Csipkerózsika-álmát.

Míg a Dead or Alive 2019-ben kapta meg a legújabb részt, az utolsó főszériás epizód a 2012-es Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge volt. A 3D-s Ninja Gaiden-trilógia azonban nemrég került modern platformokra a Ninja Gaiden: Master Collection tavalyi megjelenésével.

Bár a Team Ninja átmenetileg elfojtotta az esetleges rebootok körüli pletykákat, a fejlesztő rengeteg okot adott a rajongóknak, hogy izgatottak legyenek a többi franchise-ukkal kapcsolatban. A Nioh PlayStation-exkluzívként jelentős sikereket ért el számukra, a 2020-as Nioh 2-t a The Game Awards-on a legjobb akciójátéknak jelölték. A fejlesztőnek jövőre egy vadonatúj IP-je is megjelenik a Wo Longgal: Fallen Dynasty címmel, amely egy Souls-szerű, a kínai Három Királyság időszakában játszódó játék lesz.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu