Menu

Az új God of War és Pokémon is rekordokat dönt eladásaival

A God of War: Ragnarök és a Pokémon Scarlet/Violet páros is kiemelkedően jó értékesítésekkel nyitott.

 

A Sony Interactive Entertainment és a Sony Santa Monica Studio a Twitteren közölte, hogy a God of War: Ragnarök az első öt napja alatt 5,1 millió példányban kelt el, és ez nem csak a franchise számára rekord, hanem a leggyorsabban váló belsőleg fejlesztett, first-party játékká is vált a Sony közel három évtizedes játékipari jelenléte során. (A franchise-os rekord semmit nem jelent, ugyanis a folyamatosan n9vekvő játékipar következtében az érdeklődés is nő, így az eladások is felfelé tartanak.) Eloszlást nem tudunk, hogy ebből mennyi eladás volt PlayStation 4-re és mennyi PlayStation 5-re a november 9-én megjelent játékból. Azt viszont nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy ezzel Kratos és Atreus kalandja megfelel a Sony blockbuster kifejezésének, pláne, ha összevetjük a 2018. április 20-án PlayStation 4-re kiadott God of War eredményével (az első három nap alatt 3,1 millió eladást mutatott fel).

De nem csak a Sony ünnepel, hanem a Nintendo is. A nagy N azt közölte, hogy a megjelenésüktől számított három nap során összesen több mint 10 millió példányban értékesítette a Game Freak Nintendo Switch-exkluzív Pokémon Scarlet/Violet párosát, és ez is rekord, ugyanis nemzetközileg bármelyik Nintendo platformot is nézzük, ez a legnagyobb nemzetközi eladási eredmény a japán cégnek, ami a digitális (Nintendo eShop) és a bolti, fizikai eladásokat is figyelembe vette az eredményben. Ez azért nagyobb meglepetés, ugyanis a Pokémon Scarlet/Violet november 18-án jelent meg, és technikailag nem éppen kiemelkedő minőségben (a teljesítmény és a grafika is kissé összecsapottnak hat, főleg a Pokémon Legends: Arceus, az év során korábban megjelent Switch-exkluzívval összehasonlítva, amin szintén a Game Freak dolgozott).

Gratulálunk a Sony-nak (ami négy és fél évig hagyta dolgozni a Santa Monicát) és a Nintendónak is (ami viszont alig három évvel korábban adta ki az előző fő Pokémon részt… és közben volt egy pandémia is; látszik az eredménye).

Forrás: Gematsu, Gematsu

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu