Az Avatar: A víz útja megduplázhatja az első film nyitóbevételét?!

MOZI HÍREK – Úgy tűnik, hogy a készítők megnyugodhatnak: az Avatar: A víz útja hatalmas sikerre készül a nyitóhétvégén.

 

 

A régóta, nagyon-nagyon régóta várt sci-fi folytatás, az Avatar: A víz útja jelenleg jó úton halad afelé, hogy nagyot kaszáljon a mozipénztáraknál. Az előrejelzések szerint a film 150 millió dollár körüli bevételt hoz az amerikai mozikban, amikor jövő hónapban debütál. A további előrejelzések (a Variety-n keresztül) pedig azt sugallják, hogy a film akár a 175 millió dollárt is elérheti. Nyilvánvaló, hogy a közönség több mint készen áll arra, hogy visszatérjen Pandorára.

Az Avatar: A víz útja a hét elején nagy lendületet kapott, amikor bejelentették, hogy Kínában is engedélyezték a bemutatását.

Összehasonlításképpen, egy 150 millió dolláros nyitószám majdnem megduplázná az első Avatar 2009-es nyitószámát, amely 77 millió dollárt hozott. Később a 2,7 milliárd dolláros összbevételének köszönhetően minden idők legnagyobb mozifilmje lett.

 

Az Avatar folytatásának már csak ahhoz is nagyot kell ütnie a kasszáknál, hogy nullszaldós legyen

 

Szerencse, hogy az Avatar: A víz útja bevételi előrejelzései jól alakulnak. Ugyanis a folytatásnak nagyot kell kaszálnia ahhoz, hogy sikeres legyen. Sőt, már csak azért is minden idők egyik legjövedelmezőbb filmje kell, hogy legyen, hogy elérje a nullszaldót! James Cameron rendező nemrégiben „kurva drágának” titulálta a régóta várt mozit, és a filmtörténelem legrosszabb üzleti esetének nevezte a filmet.

A legújabb számok alapján úgy tűnik, Cameronnak nincs miért aggódnia.

A filmrendezőnek ugyanakkor már arra az esetre is van egy terve, ha az Avatar: A víz útja nem találna pénzügyi sikerre.

Az Avatar: A víz útja 2022. december 15-én kerül a hazai mozikba. További három folytatás is kapott megjelenési dátumot: ezek 2024. december 20-án, 2026. december 18-án és 2028. december 22-én kerülnek a mozikba.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu