Miért törölték a Netflix Resident Evil-sorozatot?

MOZI HÍREK – A Netflix Resident Evil sorozatának lehet, hogy megvolt a maga kis rajongói csoportja, de miután a többség lehúzta, lássuk, miért törölték.

 

A Resident Evil horror-videójáték franchise állítólag minden idők egyik legnépszerűbb játéksorozata, amely 1996 óta létezik, és a „legtöbb videojáték élőszereplős filmadaptációja” Guinness-rekordját tartja. Nyolc fővonalbeli játékból, képregényből, színdarabokból, animációs filmekből és tévéműsorokból, hét élőszereplős filmből és rengeteg spin-offból áll, de a sokféle adaptáció ellenére egyik sem érte el a Resident Evil játékokat. Amikor azonban bejelentették a Netflix Resident Evil-sorozatát, a rajongók remélték, hogy ez más lesz, és egy valósághű és pontos adaptáció, különösen a sikertelen négyrészes animációs sorozat, a Resident Evil: Infinite Darkness után, amelyet a Netflix tavaly adott ki.

A sorozat csak a Resident Evil franchise számos játékának aspektusait adaptálja, de egy eredeti történetet mesél el, amelynek középpontjában új karakterek állnak. A saját univerzumában játszódó, a 2022-es New Raccoon City és a 2036-os, vírus által elpusztított világ között ugráló sorozatban Lance Reddick alakítja a gonosz Albert Westert, Ella Balinska és Adeline Rudolph pedig Wesker gyermekeit, Jade-et és Billie-t. A történet középpontjában az apjukkal való feszült kapcsolatuk áll, miután felfedeznek néhány sötét titkot az Umbrella Company eredete mögött, amelynek ő az egyik vezetője.

 

A halálos járvány

A T-vírus nevű halálos vírus kitörését követően 2036-ba kerülünk, ahol az emberi civilizáció 300 millióra csökkent, és a menekültek elszigetelt, fallal körülvett városállamokban élnek, körülvéve hatmilliárd vérszomjas fertőzött emberrel, akiket Zéróknak hívnak, és akik elkapták a vírust. Az események szétszakították a családot: Jade Európába menekült, hogy a Zero biológia szakértője legyen, és megpróbálja megmenteni a világot, Billie pedig a Vállalattal maradt, és végül globális hajtóvadászatot indított a húga után, akiről valójában azt hiszi, hogy meghalt.

A Netflix Resident Evil-sorozatának kellett volna lennie a legújabb nagy videojáték-adaptációjuknak, és azt várták, hogy a The Witcherrel egyenrangú lesz. Azonban az első héten elért erős 72 milliós nézettség ellenére a következő hetekben drámai visszaesés következett be, a sorozatot pedig a kritikusok azonnal lehúzták, így a hosszú távú és az újonnan érkező rajongók is nagyot csalódtak. Bár hivatalos oka nincs annak, hogy a Netflix miért nem hosszabbította meg a második évadot, úgy érzik, hogy a sorozat számos szinten megbukott, például a horrorisztikus párbeszédek, mint például a Zootopia rajongói fikcióra való utalás, a zavaros narratíva, és a gyenge alakítások is.

Bár a videojáték-adaptációkhoz eredeti cselekményre van szükség, a történeteket és a karaktereket sikeresen kell adaptálni a játékelemekből. Felvethető, hogy a Resident Evil-sorozat tökéletes lehetőség lett volna arra, hogy ezeket az elemeket adaptálják, és a játékok klasszikus történeteit meséljék el, azonban annak ellenére, hogy megpróbáltak néhány játékelemet adaptálni, a rajongók egy része érdektelennek és zavarosnak találta a történetet, a kivitelezés pedig meglehetősen kaotikus volt. Az sem segített volna, hogy a sorozat megjelenése közvetlenül a várva várt Stranger Things 4. évada után történt, amely a nézettségi listák élén végzett, így joggal mondhatjuk, hogy a Resident Evil ilyen magas színvonallal versenyzett, és talán elég hamar, esélytelenül esett ki a top 10-ből.

 

SOROZATKRITIKA – Újra és újra próbálkoznak a Resident Evil videojátéksorozat élőfilmes adaptációjával, de minden egyes alkalommal csúfosan megbuknak.

A Resident Evil vírusnak vége

 

A törlés hírét követően Lance Reddick a Twitteren köszönetet mondott azoknak, akik részesei voltak a sorozatnak, és elismerte annak végét, mondván: „mint azt már mindannyian jól tudjátok, a Netflixen futó Resident Evil című sorozatunkat törölték”. Elismerte és köszönetet mondott a rajongóknak, akik nézték a sorozatot, majd köszönetet mondott a sorozat vezetőinek, Mary Leah Suttonnak és Andrew Dabbnak, valamint a színésztársainak, a produkciós cégnek és a Netflix vezetőinek, akik hittek a sorozatban. Annak ellenére, hogy a nézők és a kritikusok lehúzták a sorozat színvonalát és minőségét, Reddick azzal zárta mondandóját, hogy „halálra dolgoztuk magunkat, jól éreztük magunkat, és pokoli jó sorozatot csináltunk. Köszönjük. Előre és felfelé.”

Andrew Dabb showrunner is kétségtelenül csalódott lesz a sorozat törlése miatt, hiszen már korábban is beszélt a második évaddal kapcsolatos hatalmas terveiről. A népszerű Supernatural sorozat rendezője, aki elképesztő 15 szérián keresztül futott, még arra is utalt, hogy a Resident Evil lehet az, amelyik megelőzi a Supernatural-t, és 16 szériát adhat neki. Néhány rajongó talán azt sugallja, hogy be kellett volna építenie néhányat ezekből a jövőbeli tervekből az első évadba, ami további pár évadot eredményezhetett volna, hogy a sorozat beinduljon.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu