Az Activision Blizzard foggal-körömmel küzdene a Microsoftért

Az Activision Blizzard kommunikációs igazgatója kiállt a redmondi techcég mellett (holott az még nem kapott engedélyt a 68,7 milliárd dolláros tranzakcióra). Kissé elsieti a dolgot Lulu Cheng Meservey…

 

Meservey a Twitteren ezt írta: „Sok spekuláció látott napvilágot a Microsoft Activision Blizzard-felvásárlásával kapcsolatban. Minden olyan feltételezés, hogy a tranzakciónak versenyellenes hatásai lehetnek, abszurd. Ez a fúzió a játékosok és az amerikai játékipar javát fogja szolgálni, különösen a külföldről érkező keményebb versennyel szemben. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy továbbra is együttműködünk a szabályozó hatóságokkal világszerte, hogy a tranzakciót lehetővé tegyük, de nem fogunk habozni, hogy harcoljunk a tranzakció védelmében, ha erre szükség lesz.”

Gyanús az időzítés? Nem, hiszen nemrég beszámoltunk arról, hogy a Politico arról írt, hogy az FTC, az Egyesült Államok szövetségi kereskedelmi bizottsága antitröszt peren gondolkodik a Microsoft ellen, ami elgáncsolhatja a tranzakciót. Meservey pedig erre reagált nyilvánosan, és ha a per valóban elindul a Microsoft ellen, akkor a redmondiaknak küzdeniük kellene, hogy a ZeniMax Media után az Activision Blizzard King is a cégbe olvadjon.

„A Microsoft készen áll arra, hogy a szabályozó hatóságok (köztük az FTC) és a Sony aggályait is figyelembe vegye, hogy az üzletet bizalommal zárják le. A tranzakció lezárása után is a Sony és a Tencent mögött maradunk a piacon, az Activision és az Xbox pedig együtt a játékosok és a fejlesztők javát szolgálja, és versenyképesebbé teszi az iparágat,” nyilatkozta a Politicónak David Cuddy, a redmondi techcég szóvivője.

Azt már kimondhatjuk, hogy a Microsoft nem fog pikk-pakk lecsapni az Activision Blizzardra, hiszen az Egyesült Királyságban a CMA (a piac- és versenyfelügyeleti hatóságuk), továbbá az Európai Bizottság is komolyabb vizsgálatot rendelt el a tranzakció kapcsán. Ezek pedig nem fognak egy hét alatt befejeződni, és amíg nincs engedély mindenhol a felvásárlásra, a Microsoft nem tulajdoníthatja magáénak a Bobby Kotick vezette kiadót, aminek a Call of Duty az ékköve…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu