A Gran Turismo PC-re is begurulhat végre?! A készítők nyilatkoztak

A Gran Turismo készítője, Kazunori Yamauchi szerint nem lehetetlen a játék PC-s verziója, a fejlesztőcsapata pedig fontolgatja a lehetőségeket.

 

 

Kazunori Yamauchi, a Gran Turismo készítője elismerte, hogy a Polyphony Digital fontolóra veheti a franchise részek PC-s kiadását a jövőben. A Gran Turismo történelmileg Sony PlayStation-exkluzív játék volt. Soha nem került hivatalos formában más platformokra. Ám a sorozat egyedi játékmenetének, valamint az autók gyűjtési és testreszabási lehetőségeinek köszönhetően mindenhol vonzó.

A legfrissebb GT cím, a Gran Turismo 7 kifejezetten PlayStation 4 és PlayStation 5 konzolokra jelent meg.

Bár a játék három verziója tartalmilag megegyezik, a GT7 vizuálisan skálázódik attól függően, hogy milyen hardveren játszunk vele, különösen a PS5-ös változat hozzáfér a fejlett grafikai lehetőségekhez, például a raytracinghez.

A GT Planet, egy kifejezetten a Gran Turismóval foglalkozó oldal. Nemrégiben volt alkalmuk beszélgetni Kazunori Yamauchival a franchise PC-n való megjelenésének témájában. „Ez nem egy nagyon könnyű téma” – mondta Yamauchi – „de természetesen megvizsgáljuk és fontolgatjuk”. Yamauchi úgy tűnik, hogy kifejezetten a GT7-ről beszélt, nem pedig a sorozat régebbi játékairól. Azonban a válasz meglehetősen udvarias és egyáltalán nem kötelező érvényű. Yamauchi főként a játék teljesítményének aspektusára koncentrált. A játék fejlett vizuális megjelenítését hozta fel, mondván, „[a GT7] egy nagyon finoman hangolt cím”, amely nem biztos, hogy jól futna más platformokon.

Természetesen érdemes lehet emlékezni arra, hogy a GT7 az eredeti Nvidia játékszivárgás része volt. Az összes másik cím már megjelent PC-n azóta. A Returnal is szinte biztos, hogy valamikor a (viszonylag) közeljövőben fog megjelenni. Mostanáig azonban sem a Polyphony Digital, sem a Sony nem nyilatkozott sokat a GT7 PC-s megjelenéséről. Így figyelemre méltó, hogy Yamauchi egyáltalán nyilatkozott az ügyben.

Neill Blomkamp Gran Turismo filmje a tervek szerint 2023 augusztusában kerül a mozivászonra.

Könnyen lehet, hogy a Sony a következő hónapokban egy nagy PC-s bemutatóra készül, és Yamauchi egyelőre csak szemérmesen hallgat.

Ugyanakkor, mivel hivatalos megerősítésről nem beszélhetünk, csak találgatni lehet, hogy az Nvidia kiszivárgása igazat mondott-e a GT7-ről.

Tény, hogy a bevallottan figyelemre méltó Forza Horizon 5 az egyetlen nagyobb autós gyűjtögetős játék PC-n. Ez azt jelenti, hogy a Gran Turismo 7 szinte biztosan képes lenne gyorsan kivágni magának egy rést azzal, hogy az FH5 eredendő furcsasága helyett a hobbi komolyabb, tárgyilagosabb megközelítésére összpontosít. Egyelőre azonban a rajongóknak várniuk kell, hogy kiderüljön, van-e bármi alapja ezeknek a célzásoknak.

Forrás: GT Planet

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu