Helena Bonham Carter egy friss interjúban több kétes megítélésű híresség mellett is kiállt!

MOZI HÍREK – Helena Bonham Carter nemrég interjút adott a The Times-nak, amelyben elmondta véleményét többek között egyes hírességek közelmúltbeli viselkedésével és az arra adott reakciókkal kapcsolatban is.

 

 

Helena Bonham Carter hónapokkal a rágalmazási per után határozottan kiállt Johnny Depp mellett. Úgy érzi, hogy a vitatott színész sikeresen tisztázta magát. Deppet éveken át érte a családon belüli erőszak vádja, ami abban csúcsosodott ki, hogy Heard a The Washington Postnak írt 2018-as véleménycikkében bántalmazás-túlélőként jellemezte magát. Ők ketten beperelték egymást rágalmazásért, de az esküdtszék erősen Depp mellé állt. Heard vádjait jórészt rosszindulatú koholmánynak titulálták, amelyek célja, hogy kisiklassák Depp karrierjét.

A The Timesnak adott új interjújában Carter mérlegelte a Depp-pel kialakult helyzetet. Depp régi barátja, korábban hét közös filmben szerepeltek együtt. Ráadásul Depp még a két gyermekének is keresztapja. Nyilvánvalóan olyan valaki, aki jól ismeri Deppet, és nem veszi be az ellene felhozott vádakat. A tárgyalásról Carter azt mondja, hogy az esküdtszék döntése Deppet igazolta, és a közvélemény előtt helyreállt a megítélése.

„Ó, azt hiszem, hogy teljesen igazolták őt. Szerintem most már jól van. Teljesen rendben van.”

Carter ezután azt a felvetést teszi, hogy Heard felültette magát az ingára, amikor arról kérdezték, hogy az esküdtszék döntése az „#MeToo inga visszalendülésének” eredménye volt-e. Úgy tűnik, arra célozgat, hogy Heard egyszerűen csak részese akart lenni a #MeToo „szekérnek”. Lehetőséget látott abban, hogy ő maga lett ennek „plakátlánya”, függetlenül attól, hogy ez milyen károkat okozhatott a volt férjének.

„Az én véleményem az, hogy [Heard] felszállt erre az ingára. Ez a probléma ezekkel a dolgokkal – hogy az emberek felugranak a szekérre, mert ez a trend, és hogy a poszterlánya legyenek ennek”.

 

Helena Bonham Carter úgy érzi, a J. K. Rowling ellen irányuló online vitriol indokolatlan

 

A transznemű közösséggel kapcsolatos ellentmondásos megjegyzései miatt kritikák érték a Harry Potter megalkotóját, J. K. Rowlingot. Azonban Helena Bonham Carter számára a reakciók messze eltúlzottak voltak. Ezen a ponton már nem titok, hogy Rowling a transzneműek jogairól alkotott nézetei miatt került tűz alá. A Harry Potter-franchise több sztárja is folytatja a véleményét a témában különböző interjúkban. Daniel Radcliffe is azok között volt, akik elmondták, hogy nem ért egyet Rowlinggal, míg Ralph Fiennes nemrég „undorítónak” nevezte az írónőt ért online „verbális bántalmazásokat”. Carter nem ítélkezik Rowling felett.

A színésznő úgy érzi, hogy a Rowling elleni vita „szélsőséges”, és azzal érvel, hogy az írónőnek megvannak az okai arra, hogy ez legyen a véleménye.

Rowling korábban leírta, hogy szexuális bántalmazásból származó trauma érte, ami befolyásolta a véleményét a transzneműek jogait érintő forró témákról. Például arról, hogy engedélyezzék-e a transznemű nők számára a női mosdókhoz és öltözőkhöz való hozzáférést. Carter azt szeretné, ha az emberek ezt észben tartanák, mielőtt keményen ítélkeznének Rowling felett. Ahogy Carter az interjúban fogalmaz:

„Ez borzalmas, egy rakás b******s. Szerintem [Rowlingot] üldözték. Az emberek ítélkezése a végletekig fajult. Megengedett, hogy legyen véleménye, különösen, ha bántalmazást szenvedett el… Mindenkinek megvan a maga traumás története, és ebből a traumából alakítja ki a véleményét, és tiszteletben kell tartanunk, hogy honnan jönnek az emberek, és hogy milyen fájdalmaik vannak. Nem kell mindenkinek mindenben egyetértenie – az őrültség és unalom lenne. Nem agresszívan érti, csak a saját tapasztalataiból mond valamit.”

Forrás: The Times

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu