A Like a Dragon: Kenzan is kaphat egy remake-et?!

A Like a Dragon: Ishin executive producere és kreatív igazgatója elárulta, hogy még nem veszett el minden remény az egykor Japán-exkluzív Like a Dragon: Kenzan remake-jét illetően.

 

 

A Sega nyilatkozott a Like a Dragon: Kenzan remake lehetőségéről. Azt állítják, hogy ennek valószínűsége az Ishin közelgő remake-jének sikerétől függ. A bejelentés szerint az Ishin a Tokyo Game Show alatt nagy meglepetésként érte a rajongókat. Sokan már rég feladták a reményt, hogy a Sega lokalizálja a korábban Japán-exkluzív történelmi Like a Dragon (vagy Yakuza) játékokat. Bár csak az egyik játékot erősítették meg, úgy tűnik, hogy a másik cím remake-jére is van némi esély.

A Like a Dragon: Ishin-t először a Tokyo Game Show 2022 előtt tartott PlayStation State of Play bemutatóján jelentették be.

A játék egy 2014-es, Japán-exkluzív, azonos című játék remake-je, amely PS4-re és PS3-ra jelent meg. A játék Japán Edo-korszakában játszódik, és a japán történelem valós eseményei ihlették. A Yakuza-sorozat kedvelt szereplői töltik be a történelmi alakoknak a szerepét, például a főszereplő Kazuma Kiryu, aki Sakamoto Ryomát alakítja.

A Like a Dragon: Ishin 2013-as eredeti megjelenése nem a Ryu Ga Gotoku Studios első kísérlete volt a Yakuza-sorozat és a történelmi japán történet és környezet ötvözésére. A spin-offok sorozatának első darabja a 2008-as Like a Dragon: Kenzan volt. Ebben Kiryu 1605-ben Miyamoto Musashi szerepét töltötte be. Sok vita folyt arról, hogy a Sega miért döntött úgy, hogy a két cím közül a későbbit készíti el újra. Egyes rajongók szerint a Sega a Kenzan megkérdőjelezhetőbb, kiskorúakkal kapcsolatos tartalma miatt választotta az Ishin-t. Ettől függetlenül az RGG Studios vezető producere utalt arra, hogy továbbra is fennáll a lehetőség, hogy a Kenzan ugyanolyan szeretetet kapjon, mint az Ishin.

Az Ungeek-nek nyilatkozva Masayoshi Yokoyama, az RGG Studios executive producere és Hiroyuki Sakamoto vezető rendező azt állította, hogy a fő dolog, ami visszatartja a stúdiót a Kenzan újraalkotásától, az a játék kora.

Yokoyama azt állította, hogy a csapatban megvan a vágy a Kenzan újraalkotására, de ez sokkal több munkát igényelne, mint az Ishin. Főképpen a játék harcrendszerének kora miatt. Később hozzátette, hogy ahhoz, hogy a csapat fontolóra vehessen egy ilyen remake-et, előbb az Ishin-nek kellene bizonyítottan sikeresnek lennie.

Mindent összevetve tehát a Like a Dragon: Kenzan remake-jének még mindig elég nagy esélye van, ha az Ishin sikerrel jár. A sorozat elmúlt évekbeli sikere és más történelmi Japánban játszódó játékok, mint a Ghost of Tsushima és a Sekiro: Shadows Die Twice miatt ez a lehetőség már nem tűnik olyan távolinak, mint 2013-ban.

Forrás: Ungeek

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu