Miért nem lehet fiatal a következő James Bond-színész? A producer válaszol!

MOZI HÍREK – A James Bond-franchise producere, Micheal G. Wilson beszélt arról, hogy miért nem egy fiatalabb sztár lesz az a színész, aki Daniel Craig-et váltja a következő 007-es szerepében.

 

 

Michael G. Wilson filmproducer és a James Bond-franchise gondozója elárulta, hogy a mozi legikonikusabb kémjének legendás szerepe belátható időn belül nem kerül fiatalabb színészhez. Erről és a következő 007-es kiválasztási folyamatával kapcsolatos egyéb részletekről a franchise ünnepi rendezvényén mesélt.

A James Bond-franchise Ian Fleming könyveinek karaktere alapján készült, és az Őfelsége titkosszolgálatának ikonikus mesterkémje, a 007-es kódnevű, ikonikus titkosügynök körül zajló eseményeket meséli el.

Hat évtized alatt 27 filmet és számos főszereplőt vonultatott fel a franchise. Minden alkalommal új mércét állítottak fel az intrikák, a kémkedés és a nagyszabású akció történeteiben. Daniel Craig, a népszerű karakter legújabb alakja nemrégiben nagyszerű módon távozott. Így James Bond szerepe egyelőre betöltetlen.

A Deadline tudósított a londoni British Film Institute-ban tartott „In Conversation” eseményről. A James Bond-franchise 60 éves fennállásának megünneplésére tartott rendezvényen Wilson megvitatta a szerep újraosztását. Miután Craig búcsút intett James Bondként a Nincs idő meghalni című filmben. „A múltban próbáltunk fiatalabb embereket keresni. De az, hogy megpróbáljuk elképzelni, nem működik” – mondta Wilson. „Ne feledjük, Bond már egy veterán. Van már némi tapasztalata. Ő egy olyan ember, aki már megjárta a háborúkat, hogy úgy mondjam. Valószínűleg volt már az SAS-ben vagy ilyesmi. Ő nem egy középiskolás srác, akit csak úgy behozol, és máris kezdheted. Ezért működik egy harmincasnak.”

Wilson az új Bond kiválasztási folyamatának egy részéről is lerántotta a leplet. Végre beavatta a rajongókat abba, hogy milyen színészről döntenek; ki rendelkezhet a James Bond szerepéhez szükséges bájjal és aurával. „Mindig ugyanazt a jelenetet használjuk” – árulta el a producer. A jelenet az 1963-as Oroszországból szeretettel című film egyik kiemelkedő pillanata. Ez a rajongók egyik kedvenc filmje, amely a James Bond-franchise vitathatatlanul legbrutálisabb harcjelenetét is tartalmazza, és igazi próbatétel a színész képességeihez.

Sokan izgatottan várják a következő James Bond-projektet, mivel Craig sikeresen bevonzotta a rajongók új generációját.

A Bond-rajongóknak azonban még jó ideig várniuk kell, mire új színészt választanak, és elkezdődik a következő 007-es projekt. A producerek elárulták, hogy nem keresnek új Bondot, amíg nem állapodnak meg az ikonikus gazemberek sokat ünnepelt sorának következő szereplőjéről. A választás elsietésének elkerülése kulcsfontosságú. Hiszen ha a kreatív csapat megtalálja az új 007-est, akkor elvárják, hogy legalább a következő évtizedre elkötelezze magát a James Bond-szerep mellett.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu