James Gunn-t kérdezték, hogy számíthatunk-e DCU-játékokra – ez volt a válasza!

A Warner Bros. Discovery társ-vezérigazgatója, James Gunn elárulta, hogy a DC kiterjesztett univerzuma a jövőben a videojátékokra is kiterjed majd.

 

 

James Gunn rendező elárulta, hogy a DC kiterjesztett univerzuma a jövőben a videojátékok világába tervezi a belépést. A jól ismert rendező az elmúlt években mind a DC, mind a Marvel szuperhősfilmjeinek egyik főszereplője volt. Olyan franchise-okon dolgozott, mint A galaxis őrzői és a Bosszúállók. Gunnt a múlt hónapban nevezték ki a DC filmes részlegének társelnökévé Peter Safran producerrel együtt. Ők ketten korábban a 2021-es Öngyilkos osztagon dolgoztak együtt. Most Gunn azt sugallta, hogy a DCU videojátékok is készülhetnek.

Bár a DC kiterjesztett univerzuma még nem lépett be teljesen a játékvilágba, a képregényóriás számos tulajdona nem idegen a videojáték-adaptációktól.

A Batman-franchise már a korai konzolok óta része a játékkultúrának. Néhány sorozat, például a Batman: Arkham-játékok a kritikusok tetszését is elnyerték. A Wonder Woman-játékot jelenleg is fejlesztik, de még nincs megerősített megjelenési dátum.

James Gunn egy látszólag ártalmatlannak tűnő tweetjéből kiderült, hogy a DC tervezheti a filmes univerzumának videójátékos bővítését. A leleplezés egy egyszerű „Igen” formájában érkezett, válaszul egy rajongónak. Az illető a DC univerzumban a filmek és tévésorozatok mellett a videójátékok lehetséges bevonásáról kérdezte. A DC még nem erősítette meg, hogy a filmes univerzumon belüli hivatalos játékok készülnének. Ugyanakkor jelenleg több mozin dolgoznak: a Shazam, a Flash és az Aquaman is  új filmet kap jövőre.

Bár a DC-nek nincsenek megerősített tervei a filmes univerzum videójátékokba való adaptálásával kapcsolatban, a DC Comics az elmúlt években már nyomot hagyott a játékokon.

A Warner Bros. crossover projektje, a MultiVersus több népszerű DC szuperhőst is bevitt a játékba. Köztük a nemrég megjelent Black Adamet az azonos című DC-film mellett. A DC-hősök olyan családközpontú játékok népszerű témái is voltak, mint a Lego DC Super-Villains és az Outright Games hamarosan megjelenő DC Justice League című játéka.

A DC filmes univerzum a videójátékokkal a fő versenytárs Marvel nyomdokaiba lépne. A Marvel saját filmes univerzumának tulajdonságai gyakran szerepeltek a nagyszabású filmjeire épülő játékokban, mint például A galaxis őrzői és a Bosszúállók. A Marvel számos más, nem szorosan a filmes univerzumhoz kötődő játékkal is sikert aratott. Ilyen például az Insomniac Marvel’s Spider-Man sorozata.

Forrás: CulturaGeek

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu