Várhatóak-e újabb Burnout részek a Criteriontól?

Bár a stúdió mostanában a Need For Speeddel foglalkozik (a legújabb rész, a Need For Speed Unbound mától játszható a Palace Editionnel, vagy ha EA Play Pro előfizetésünk van), azért a múltat sem szabad elfeledni.

 

A Criterion Games lett a Need For Speed franchise fejlesztője, miután az EA Gothenburgból Ghost Gamesszé váló csapattól megvonták a jogokat (és ők vissza is változtak egy kisegítő stúdióvá az eredeti nevükkel), de azért a múltban a Burnouttal dobtak nagyot. Ezekben a játékokban a minél nagyobb ütközések és a veszélyes vezetés kapta a hangsúlyt. (Úgy is el lehet képzelni, hogy a Cobra 11-ben látott nagy ütközések és robbanások elkövetői lehetünk.)

Az Eurogamernek interjút adott Kieran Crimmins, a Criterion kreatív izgazgatója, aki megerősítette, hogy a csapat szívesen foglalkozna ezzel az IP-vel, ám jelenleg nincsenek terveik rá. Crimmins reménykedik, hogy a jövőben lehetőségük lesz egy új Burnoutot fejleszteni: „Ez nem olyasmi, amit most tervezünk… De ha arról a két játékról beszélünk, ami a stúdiót a legjobban érdekli, akkor nyilvánvalóan a Need For Speed és a Burnout. Szóval azt hiszem, azt akarom mondani, hogy szívesen csinálnék egyet. Remélem, hogy ha minden jól megy ezekkel a játékokkal, és bővíteni tudjuk a csapatot, akkor talán készíthetünk egyet. Nem szerepel a közeljövő tervei között, vagy ilyesmi, de ember, nagyon jó móka lenne,” mondta Crimmins.

Az első Burnout 2001 novemberében jött ki PS2-re, majd 2002 április végén/május elején GameCube-ra és Xboxra is. Ekkor még az Acclaim volt a kiadó, és már itt is azon volt a hangsúly, hogy nagy sebességgel rohanjunk bele a forgalomba, és akkora káoszt okozzunk az utakon, amennyire ez lehetséges volt. 2002 októberében PS2-re, 2003 áprilisában GameCube-ra, majd májusban Xboxra jött a folytatás, a Burnout 2: Point of Impact, 2004 szeptemberében pedig már az Electronic Arts kiadásában jött a sorozat talán legjobb része, a Burnout 3: Takedown PS2-re és Xboxra. 2005 szeptemberében PS2-re és Xboxra, majd 2006 márciusában Xbox 360-ra a Burnout Revenge követte, de 2005-ben a PSP (szeptemberben) és a DS (novemberben/decemberben) a Burnout Legendset kapta. 2007 márciusában PS2-re és PSP-re (utóbbira néhány régióban áprilisban) a Burnout Dominator jött, 2008-ban PS3-ra és X360-ra, 2009-ben PC-re a Burnout Paradise követte (ebből volt újrakiadás PlayStation 4-re, Xbox One-ra, PC-re és Switch-re), 2011/12-ben pedig kissé csalódottan ért véget a sorozat a Burnout Crash!-sel (PSN, XBLA, iOS, utóbbira jött ki tíz éve).

Ezek után ideje lenne valami újnak is.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu