Borderlands 3: végre megjelenhet egy régen várt konzol-változat?!

Egy új besorolási lista szerint a Borderlands 3 és a hozzá tartozó DLC-k végre a Nintendo hibrid platformjára is megérkeznek – ezúttal tényleg.

 

 

A Borderlands 3 a pletykák szerint végre Nintendo Switchre kerülhet. Ez valószínűleg izgalmas hír egyes játékosok számára. Ám nem ez az első alkalom, hogy felmerült a Borderlands 3 Switch-portja.

Ha a Borderlands 3 valóban eljut Nintendo Switchre, az nem az első lenne a franchise számára.

A sorozat fővonalbeli részei már korábban is landoltak a Nintendo vizein. Egy kissé módosított Borderlands Legendary Collection tartalmazta a Borderlands: The Pre-Sequel-t és a Borderlands 2-t. Kazettán is elérhető volt, ám a csomag komoly letöltést és telepítést igényelt, ahogy az a nagyobb játékok esetében jellemző, amelyeket a kiadók a Switchre portolnak, hogy elkerüljék a nagyobb kazettákért fizetendő felárat.

Az újbóli spekuláció a PEGI (az európai kiadásokért felelős testület) minősítésének köszönhetően érkezik. A szervezet tegnap röviden utalt egy Nintendo Switch verzióra a Borderlands 3 Director’s Cut és Designer’s Cut verzióira vonatkozó listákon. Ráadásul a játék összes DLC-jével együtt!

Ugyanakkor egy korábbi PEGI besorolás-jelölés 2021 áprilisában már megjelent, mégsem jött ki a játék Switch-re. Az áprilisi bejegyzés tévedésből került ki, és végül eltűnt a PEGI oldaláról. A 2K Games képviselője akkor azt mondta, hogy a játék nem kötődik a platformhoz. A mai napon a 2022. december 1-jei megjelenési dátummal ellátott Nintendo Switch-verzióra vonatkozó utalások azóta eltűntek.

Egyelőre nem világos, hogy a Borderlands 3 kiadása fizikailag és letöltésként is elérhető lesz-e, vagy ehelyett egy kizárólag felhőalapú verzióban érkezik, hogy kihasználja az erősebb hardverek előnyeit, hasonlóan a Hitman 3-hoz és az azt megelőző Kingdom Hearts-játékokhoz.

A felhős verziók népszerűek Japánban, ahol a megbízható internet-hozzáférés sokkal elterjedtebb. A gyenge infrastruktúra Észak-Amerika nagy részén néha gyenge teljesítményhez vezet, ahogy azt a 2K Games is felfedezte a játék csalódást keltő Stadia kiadásával. Ám ez nem akadályozta meg a kiadókat abban, hogy időnként megpróbálkozzanak vele. A Capcom is tervezi, hogy a Resident Evil Village-et és a franchise más címeit streaming formátumban hozza Switchre.

A Borderlands 3 a robusztus hardver és az online játék előnyeire lett kihegyezve. Ezek ugyan nem tartoznak a Switch fő erősségei közé, de jó lenne, ha egy szeretett franchise újabb része jutna el a Nintendo platformjára, és lehetővé tenné a megfizethető online játékot azok számára, akiknek esetleg nincs hely a költségvetésükben egy nagyobb lóerővel rendelkező hardverre. A Borderlands 3 Switchre érkező pletykái évek óta tarthatnak, de sosem késő, hogy valósággá váljanak. A több lehetőség mindenkinek jobb.

Forrás: Nintendo Life, PEGI

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu