Ejti a Nintendo a Smash World Tourt: szabotálnának a szervezők?

A Smash World Tour szervezői szerint a Panda Global ártalmas volt nekik, és a Nintendo cselekedetei miatt több százezer dollárt buknak.

 

A Panda Global az első hivatalos Super Smash Bros.-bajnokság partnere. Ők is meg lettek vádolva abban, hogy két, a játékhoz kötödő rendezvény lett törölve. Az egyik a texasi San Antonióban a Smash World Tour Championship lett volna december 9-e és 11-e között, a másik pedig a 2023-as Smash World Tour (egy, lentről kialakult eSport-bajnokság) lett volna. A Mediumon a csapat azt írja, hogy most a logisztikával és a teljes pénzvisszatérítés kivitelezésével foglalkoznak, továbbá a szállással kapcsolatos szituációban is segíteni fognak. A Nintendo a Smash World Tour (innentől csak SWT) leállítását kérte mindennemű figyelmeztetés nélkül, és ez sokkoló volt nekik, mert az év során a japán cég a párbeszéd során a támogatásáról biztosította őket.

Az SWT szerint nehéz felmérni, hogy hány szervező, játékos és rajongó érintett, de az anyagi vonzat több százezer dollárnyi kár lesz. A szervezők nem csak a Nintendót vádolják, ugyanis a Panda Global a lehetséges partnereknek az SWT leállításáról beszélt. Ők fel is keresték a nagy N-t a szabotációs kísérlet miatt, mire azt a választ kapták, hogy a hivatalos partneri kapcsolat nem exkluzív, és továbbra is lehetőség volt a rendezvény működésére, ám a Panda Global nem állította le az ártalmas lépéseit, ugyanis a vezérigazgatójuk folyamatosan a 2022-es SWT törléséről beszélt.

„Sajnos az SWT-vel folytatott folyamatos beszélgetések után, és miután ugyanolyan alaposan átgondoltuk a helyzetet, mint minden lehetséges partnerrel, nem tudtunk megállapodni az SWT-vel a 2023-as teljes bajnokságuk megrendezéséről. A Nintendo nem kérte a 2022-ben még hátralévő események módosítását vagy törlését, beleértve a 2022-es bajnoki eseményt is, tekintettel a már részvételt tervező játékosokra gyakorolt negatív hatásokra,” nyilatkozta a Kotakunak a Nintendo szóvivője.

Az SWT szervezői azt kérték, hogy (mint régebben is) licensz nélkül folytathassák, hogy 2024-ben ismét a Nintendóval dolgozhassanak, de erre azt hallották, hogy ezeknek az időknek a vége. Az SWT-nek több mint 6400 élő eseménye és 325 ezer résztvevője volt csak 2022-ben, így az egyik legnagyobb eSport-bajnokság volt a Super Smash Bros. franchise számára. A decemberi bajnokságban 250 ezer dolláros nyereményalapjuk lett volna, és 2023-ban ezt 350 ezer dollárnál is magasabbra emelték volna.

A Nintendo idén elvitte a Super Smash Bros.-t az EVO-ról, a legnagyobb verekedős játékos világbajnokságról, de a japán cég lecsapott a lentről kezdeményezett eSport-bajnokságokra, főleg, ha a játékaikat módosították… de az SWT ilyet nem csinált!

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu