PlayStation Plus-hírek: több day-one megjelenés, hasznos funkció és meglepetésjáték várható!

A PlayStation Plus szolgáltatása egyre bővül, ami nem csupán új – sokszor a megjelenés napján érkező – játékokat jelent, de olyan hasznos fejlesztéseket is, amelyek segítik a régebbi címek futtatását.

 

 

Egy új logó, amely a PlayStation Plus ikonját és a Day 1 Release feliratot mutatja, egy PS4-re és PS5-re készülő játékon is feltűnt. A PlayStation Plus előfizetés 2022 elején lépcsőzetes rendszerré változott, de a szolgáltatás továbbra is havonta kínál címeket minden előfizető számára felár nélkül.

Kabirsingh84 a Reddit-en azonban észrevette, hogy a Sony egy új „Day 1” logót tett a DKO: Devine Knockout képére.

A játék december 6-án jelenik meg PC-n és Xbox konzolokon fizetős címként, ugyanezen a napon indul a PS Plus kínálatban. Ez kétségtelenül előnyt jelent a Sony számára, hiszen a Devine Knockoutot felár nélkül kínálják. Természetesen a játékosoknak elő kell fizetniük a PS Plusra, és az akciós időszak lejárta előtt hozzá kell adniuk a játékot a könyvtárukhoz.

A Sony többször is megerősítette, hogy a PlayStation Plus kínálatában nem sok első napos megjelenés lesz. Azonban úgy tűnik, hogy a japán óriáscég által kínált címek száma egyre nő. Az olyan indie játékok, mint a Bugsnax, az Oddworld Soulstorm és a rendkívül népszerű Stray macskás kalandjáték mind hatalmas rajongótáborra találtak, mióta a PS Plus szolgáltatás részeként jelentek meg.

 

 

 

 

Élvezhetőbb PS1-játékok

 

A PlayStation Plus Premium katalógus havonta tovább bővül, és az előfizetők mostantól egy új funkciót is kihasználhatnak, amely a szolgáltatás klasszikus PS1-játékokon belül érhető el.

A PS Plus Premium előfizetők hozzáférhetnek a klasszikus PS1, PS2, PSP és PS3 játékokhoz, amelyek minden hónapban újdonságokkal bővülnek. A PS Plus kezdetben a PS1 játékok PAL-verzióit kínálta a megjelenéskor. Ezek a PAL-címek 50 Hz-en futottak, rosszabb teljesítménnyel, mint a PS1-játékok standard NTSC 60 Hz-es változatai.

Szerencsére a PS Plus most már az NTSC verziókat is kínálja, és egy kényelmes új funkció lehetővé teszi a PS4 és PS5 játékosok számára, hogy válogassanak a PAL és NTSC játékok között.

A Reddit-felhasználó u/digidude23 felfedezte, hogy a PS Plus hozzáadott egy olyan funkciót, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a PS1 játékok PAL és NTSC változatai között válogassanak. A PS Plus előfizetők a PS4 és PS5 klasszikus PS1-játékok beállítási menüjében a „Change Region” opciót választhatják a PS4 és a PS5 esetében. Ha a játékos a játék régióját PAL-ról NTSC-re változtatja, a játék visszaáll, és az újonnan kiválasztott NTSC verzióval indul. A játékos a PS1-játék régióját visszaállíthatja PAL-ra, ha szeretné.

Mivel a PS Plus NTSC játékok 60 Hz-es támogatást nyújtanak, a PS Plus tagok a PS4-en és PS5-ön is kihasználhatják a játék tervezett képkockasebességét és felbontását. A PAL verziók nagyjából 20%-kal lassabban teljesítettek, mint NTSC társaik, ezért ajánlott ellenőrizni a játék kiválasztott régióját játék előtt.

 

 

 

 

Jöhet a Star Wars: Battlefront II Premiumra?!

 

A PS Plus Premium, a Sony PlayStation Plus előfizetési szolgáltatásának legmagasabb szintje egy nemrég kiszivárgott információ szerint még ebben a hónapban kiegészül a klasszikus PSP-játékkal, a Star Wars Battlefront 2-vel.

Amint arra a Push Square rámutatott, a PlayStation Store kiszivárogtatta az eredeti Star Wars Battlefront 2 PSP-változatát, mint a PS Plus Premium kínálatába érkező új játékot.

Bár néhány rajongó örülhet, hogy bármelyik PSP-játék bekerül a PS Plus Premium kínálatába, érdemes kiemelni, hogy a Star Wars Battlefront 2 PSP-változatát közel sem fogadták olyan jól, mint PS2-es társát. Egyesek még mindig kissé csalódottak lehetnek a fejlemény miatt.

Hangsúlyozni kell, hogy e cikk írásakor még nem történt hivatalos bejelentés arról, hogy a Star Wars Battlefront 2 PSP-változata PS Plus Premiumra érkezik. Ahogyan a Sony általában kezeli a PS Plus bejelentéseket, valószínűleg a rajongóknak még várniuk kell néhány hetet, mielőtt a 2022 decemberében megjelenő új PS Plus Premium játékokról hírt kapnak.

Forrás: Reddit, PushSquare

There is a new ‘Day 1 Release’ logo with the Plus symbol on Divine Knockout’s poster on the blog post. Could this mean that we can expect more day 1 releases in the future even after Sony said that Stray on day 1 was an anomaly? from PlayStationPlus

You can now change between PAL and NTSC for classic PS1 games from PlayStationPlus

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu