The Witcher Remake: az új rész előtt vagy utána? A CDPR válaszolt!

A CD Projekt RED (innentől CDPR) beszélt arról, hogy mikor számíthatunk az első The Witcher újragondolására (ez a kifejezés jogos, ugyanis nyílt világú lesz).

 

A CDPR legújabb negyedéves üzleti jelentése során hallottuk, hogy Geralt első játékának remake-jére többet kell várnunk, ugyanis nem ez áll a listájuk tetején: „Visszatérve a The Witcher Remake-re és arra, hogy mikor jön: igen, a Polaris (The Witcher 4) után fog jönni, ami annak a következménye, ahogyan mi gondolkodunk erről a projektről. Úgy gondolom, hogy a The Witcher Remake nagyrészt a Polaris technológiáira fog épülni, így részben a Polarisszal párhuzamosan fogjuk fejleszteni, de amint a Polaris megjelenik, minden, ami a Polarishoz készült, végleges formájú lesz, és részben újrahaszonítást kap a remake-ben,” nyilatkozta Adam Kiciński, A cég elnöke és társ-vezérigazgatója.

Logikus lépés, ugyanis a The Witcher 4 (vagy akármi is lesz a játék neve) lesz az első, amit a CDPR már nem a REDengine-nek, a saját technológiájával készít, hanem az Unreal Engine 5-tel, ugyanis az Epic Gamesszel partneri kapcsolatot építettek ki, hogy nyílt világú RPG-ken dolgozhasson a lengyel csapat. A The Witcher Remake-en főleg a Fool’s Theory (ex-CDPR alkalmazottakkal, a Seven: The Days Long Gone hozzájuk köthető) fog dolgozni, de elvárható, hogy a CDPR is segítsen.

Eközben a The Molasses Floodnál készül a Sirius kódnevű spinoff, amit szintén támogatni fog a CDPR. Erről is beszélt Kiciński: „A Project Sirius tervezésével kapcsolatban nem adunk iránymutatást: nem beszélünk a méretéről vagy arról, hogy milyen típusú játékról van szó. Csak annyit mondtunk, hogy a dizájn célja, hogy a szélesebb közönség számára is elérhető legyen. Ezen keresztül van egy nagyon világos üzleti cél, mert a megfelelő pillanatban kell felkészülnünk arra, hogy a terméket kommunikáljuk a játékosoknak, mivel a termék nagyon különbözik mindattól, amit eddig kiadtunk. Biztosnak kell lennünk abban, hogy a játékosok először is megfelelően megértik, miről szól a játék. Ezért nem mondunk semmit, és nem írjuk le, hogy milyen típusú és méretű játékról van szó.”

Nem mondta el azt sem, hogy a Sirius vagy a Polaris készül el-e előbb, úgyhogy ezt nem tudjuk elhelyezni a sorrendben. Sok játék készül a CD Projektnél, de talán meg kéne fontolni, hogy nem lesz ez-e sok.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu