Smash World Tour: a Nintendo magyarázkodik

A nagy N egy bővebb közleményben kifejtette, hogy miért szakított a Smash World Tour szervezőivel.

 

A héten beszámoltunk már arról, hogy a jövő hétre tervezett Smash World Tour-finálé mellett a teljes 2023-as bajnokságot lefújták, ugyanis a Nintendo felbontotta a megállapodást a szervezőkkel, akik eközben a hivatalos Super Smash Bros.-bajnokság mögött álló Panda Globalt vádolták, ugyanis annak vezérigazgatója folyamatosan arról beszélt, hogy az Smash World Tour idén nem lesz megtartva. A helyzet nem olyan kifinomult, és amit a Nintendo az IGN-nek eljuttatott közleményében írt, továbbra is ködösen tartja a szituációt:

„Erre a döntésre semmilyen külső fél, így például a Panda Global sem volt befolyással. Minden partner, akinek licencet adunk, meg kell felelnie az általunk megkövetelt szigorú előírásoknak, amikor a rajongóink egészségéről és biztonságáról van szó. Az is fontos, hogy a partner betartsa a márka és a szellemi tulajdonjogok irányelveit, és a legjobb szakmai és szervezeti gyakorlatok szerint járjon el. Ugyanezt a megközelítést alkalmazzuk az összes partner független értékelésénél is. Ha azt tapasztaljuk, hogy egy partner valami nem megfelelőt tesz, azon dolgozunk, hogy korrigáljuk azt.

Az Smash World Tour 2022 lemondásáról szóló döntés a saját döntésük volt, és még most is az. A Nintendo nagyon is törődik a Super Smash Bros. rajongóival és közösségével, és reméljük, hogy továbbra is meghallgathatjuk szenvedélyes visszajelzéseiket. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy keményen dolgozzunk azon, hogy a versenyeken keresztül örömet és szórakozást nyújtsunk a közösségnek, miközben biztosítjuk, hogy mi és partnereink pozitív és felelősségteljes módon működjünk,” írta a Nintendo.

Az érdekesség itt az volt, hogy az idei döntő törlése nem volt általuk előírva („saját döntésük volt, és még most is az”), úgyhogy itt az Smash World Tour szervezői körül is felmerülnek a kérdőjelek. Tény, hogy a nagy N kihúzta alóluk a szőnyeget, de nem lehetett volna mindent beleadva megszervezni a finálét, hogy legalább pozitívan érjen véget a szervezők és a Nintendo közötti kapcsolat?

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu