Menu

The Callisto Protocol: így bővül a későbbiekben a PC-n pocsékul futó játék [VIDEO]

Talán nem kellett volna a megjelenés előtt néhány nappal bejelenteni a Denuvo használatát (igaz, ennél még undorítóbb volt, amit a Take-Two művelt: a Firaxistól a Marvel’s Midnight Suns az utolsó pillanatban kapta a nyakába a „hazatelefonáló” DRM-et).

 

A Striking Distance Studios a Twitteren közölte, hogy mikor mivel bővül a The Callisto Protocol. A season pass tartalmáról korábban írtunk már, amikor kiderült, hogy több halálanimáció is csak később jut el a játékba. Február 7-én jön a new game+ (újrakezdhetjük a játékot az addigi felszerelésünkkel, de nehezebb szinten) és a hardcore mód, de minden játékosnak. A season pass (30 dollár/euró, tehát több mint 12 ezer forint) tulajdonosainak február 7-én az Out Way skingyűjtemény jön, majd márciusban a Contagion bundle, tavasszal a Riot bundle, majd nyáron jön a sztori DLC.

A játék konzolon korrektül fut, de PC-n… kimagaslóan gyengén szuperál, ugyans még irtózatosan erős konfigurációkon is szaggat és akadozik. A Digital Foundry összefoglalta nekünk, mennyire is súlyos a probléma: „A The Callisto Protocol PC-n sajnos katasztrofálisan gyenge a megjelenéskor. Sok probléma van ezzel a játékkal PC-n, de a legjelentősebb probléma az, hogy ez egy Unreal Engine 4 játék, amely nem fordítja előre a shadereket, mint szinte minden Unreal Engine játék, amit az elmúlt években vizsgáltunk. Emiatt borzalmas szaggatással rendelkezik. Minden egyes dolog, amit a játékban csinálnak, ami új vagy először mutatják meg, masszív szaggatásokat idéz elő. A játék megnyitása szinte komikus volt a shader-összeállításból származó akadozás gyakoriságával és súlyosságával.

Összefoglalva, ez teljesen tönkreteszi a The Callisto Protocol-t PC-n, és minden olyan kísérletet, amellyel a játék megpróbálja felépíteni a hangulatot, vagy magával ragadni a történetbe. […] Fontos kiemelni, hogy a gyengébb CPU-kon még hosszabb szünetek és akadozások jelennek meg. Egy Intel Core i9 12900K-n például egy hatalmas, 400 ms-os szaggatás, egy AMD Ryzen 5 3600-on még gigantikusabb, 750 ms-os kövektezett.  Ha valahogy mégis sikerül megemészteni az akadozást, akkor más problémákkal is szembesülni fogunk. A The Callisto Protocol ugyanis alig terheli a CPU-t azokban a pillanatokban, amikor ebben a játékban CPU limitált, tehát nagyon úgy tűnik, hogy egyszálas teljesítménye erősen korlátozott. Ez nagyon hasonlít a Gotham Knightsra, egy másik rendkívül problémás Unreal Engine 4-es játékra.”

A vicc az, hogy a másik tegnapi nagy megjelenés, a Need For Speed Unbound körül is bajok vannak PC-n, de erre a nap folyamán még visszatérünk.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu