The Callisto Protocol: így bővül a későbbiekben a PC-n pocsékul futó játék [VIDEO]

Talán nem kellett volna a megjelenés előtt néhány nappal bejelenteni a Denuvo használatát (igaz, ennél még undorítóbb volt, amit a Take-Two művelt: a Firaxistól a Marvel’s Midnight Suns az utolsó pillanatban kapta a nyakába a „hazatelefonáló” DRM-et).

 

A Striking Distance Studios a Twitteren közölte, hogy mikor mivel bővül a The Callisto Protocol. A season pass tartalmáról korábban írtunk már, amikor kiderült, hogy több halálanimáció is csak később jut el a játékba. Február 7-én jön a new game+ (újrakezdhetjük a játékot az addigi felszerelésünkkel, de nehezebb szinten) és a hardcore mód, de minden játékosnak. A season pass (30 dollár/euró, tehát több mint 12 ezer forint) tulajdonosainak február 7-én az Out Way skingyűjtemény jön, majd márciusban a Contagion bundle, tavasszal a Riot bundle, majd nyáron jön a sztori DLC.

A játék konzolon korrektül fut, de PC-n… kimagaslóan gyengén szuperál, ugyans még irtózatosan erős konfigurációkon is szaggat és akadozik. A Digital Foundry összefoglalta nekünk, mennyire is súlyos a probléma: „A The Callisto Protocol PC-n sajnos katasztrofálisan gyenge a megjelenéskor. Sok probléma van ezzel a játékkal PC-n, de a legjelentősebb probléma az, hogy ez egy Unreal Engine 4 játék, amely nem fordítja előre a shadereket, mint szinte minden Unreal Engine játék, amit az elmúlt években vizsgáltunk. Emiatt borzalmas szaggatással rendelkezik. Minden egyes dolog, amit a játékban csinálnak, ami új vagy először mutatják meg, masszív szaggatásokat idéz elő. A játék megnyitása szinte komikus volt a shader-összeállításból származó akadozás gyakoriságával és súlyosságával.

Összefoglalva, ez teljesen tönkreteszi a The Callisto Protocol-t PC-n, és minden olyan kísérletet, amellyel a játék megpróbálja felépíteni a hangulatot, vagy magával ragadni a történetbe. […] Fontos kiemelni, hogy a gyengébb CPU-kon még hosszabb szünetek és akadozások jelennek meg. Egy Intel Core i9 12900K-n például egy hatalmas, 400 ms-os szaggatás, egy AMD Ryzen 5 3600-on még gigantikusabb, 750 ms-os kövektezett.  Ha valahogy mégis sikerül megemészteni az akadozást, akkor más problémákkal is szembesülni fogunk. A The Callisto Protocol ugyanis alig terheli a CPU-t azokban a pillanatokban, amikor ebben a játékban CPU limitált, tehát nagyon úgy tűnik, hogy egyszálas teljesítménye erősen korlátozott. Ez nagyon hasonlít a Gotham Knightsra, egy másik rendkívül problémás Unreal Engine 4-es játékra.”

A vicc az, hogy a másik tegnapi nagy megjelenés, a Need For Speed Unbound körül is bajok vannak PC-n, de erre a nap folyamán még visszatérünk.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu