Dalra fakad az Átjáróház – Megérkezett Miller Dávid klipje a film slágerével

MOZI HÍREK – Egyre inkább kirajzolódik a mozirajongók előtt, hogy miért lesz kihagyhatatlan film a decemberben a hazai mozikban bemutatkozó Átjáróház. A múlt héten érkezett hosszú trailer tanúsága szerint a romantikus filmek között ritka az olyan látványos és fantáziadús, mint ez, most pedig az is kiderült, hogy a zenéje is kivételes.

 

Az Átjáróház alkotói ma bemutatták a nagyközönségnek a film végefőcíme alatt hallható slágert, amelyet Miller Dávid énekel. A filmhez és előadójához illően romantikus szám címe Álmatlan, és Gerendás Dániel szerzeménye, a szövegét Mórocz Tamás írta, az énekfelvételt Horváth Barnabás irányította. A dal születésében Madarász Istinek, a film rendezőjének is nagy része volt, amire így emlékezett vissza:

– Amikor először hallottam az Álmatlan demóját, akkor még “csak” Gerendás Dani dünnyögte, dudorászta a dal nyers változatát, megjegyzem, nagyon is jól. Szövege még nem nagyon volt, csak valami halandzsa nyelv néhány értelmes szóösszetétellel, de az “érints meg még” sor már akkor is ott volt benne. Onnan tudtam, hogy megtaláltuk a dalunkat, hogy már így félkészen is megdobogtatta a szívemet, hirtelen minden passzolt, egyszerűen Átjáróházas volt a hangulata. Miután Miller Dávid felénekelte a dalt és meghallgathattam a készre kevert változatot, majd kiugrottam a bőrömből, alig bírtam ki, hogy ne küldözgessen szét az összes ismerősömnek. Volt egy saját főcímdalom!

Mivel a dal egy filmhez készült, természetesen klipet is forgattak hozzá, mely a FocusFox gyártásában készült el, operatőre Garai Gábor, producere Bartók Anna volt, felvételei irányítását pedig nem más, mint az Átjáróház rendezője, Madarász Isti vállalta, aki egyben az egyik legsikeresebb fiatal magyar filmes.

– A klipforgatás marha jó hangulatban telt, Dávid az egyik legszimpatikusabb srác az egész szakmában ráadásul olyan hihetetlenül jó munkamorállal dolgozik, hogy tényleg öröm volt vele a közös munka. És ahogy az a jó hangulatú projektekkel lenni szokott, egyik dologból következett a másik és egy spontán ötlettől vezérelve előkerült egy símaszk, amivel még a filmbe is sikerült beleforgatnunk Dávidot. Kíváncsi vagyok, ki fogja megtalálni! – mesélte a klip forgatásáról a rendező.

A klip főszereplője Miller Dávid, de a film két főszereplője is majdnem annyit látszik benne, mint az énekes: a két szerelmest, akit a halál sem tud elválasztani egymástól, Rujder Vivien és Bárnai Péter alakítja az Átjáróházban, és ezért a klipben is megmutatják, milyen erős köztük a kémia – ez a klipben és a filmben is egyértelmű.

– Játszottam már külföldi és magyar mozifilmekben, tévéfilmekben, sorozatokban, volt sok énekes szinkronszerepem is, de ez az első alkalom, hogy egy film főcímdalát énekelhettem. Sőt, nem csak énekeltem, hanem Gerendás Dani és Mórocz Tomi barátaimmal, szerzőtársaimmal együtt készítettük az Álmatlant az Átjáróház számára. Izgalmas projekt volt, bízom benne, hogy nem ez az első és egyben utolsó alkalom, hogy részem lehet ilyesmiben. Ahogy, remélem, az is megtörténhet legalább még egyszer a jövőben, hogy mozifilmrendező forgat klipet egy saját dalomhoz – nyilatkozta a dal előadója, Miller Dávid.

Az Átjáróház a Nemzeti Filmintézet támogatásával a FocusFox gyártásában, Muhi András és Ferenczy Gábor producerségével készült. A forgatókönyvet Veres Attila írta, az operatőr Garai Gábor volt, a látványért Horgas Péter, a jelmezekért Bárdosi Ibolya, a zenéért Pacsay Attila felelt. Casting directorként Muhi Zsófia működött közre, a végefőcímben hallható dalt Miller Dávid énekli. A főszerepeket Rujder Vivien, Bárnai Péter, Kulka János és Kútvölgyi Erzsébet alakítja, de fontos feladatot kapott Mészáros Máté, Galla Miklós, Székely B. Miklós, Bocsárszky Attila, Nagy Mari, Quitt László, Danis Lídia, és a két Pamkutya is.

A film december 8-tól látható a hazai mozikban.

Forrás: Intercom

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu