Emberi hiba miatt szaggatott PC-n a The Callisto Protocol

Csakhogy még mindig problémás a játék teljesítménye. (Nem kizárt, hogy a Denuvo miatt. A kiadót, a Kraftont jellemzi, hogy napokkal a játék megjelenése előtt teszik be, mert tudják, hogy sokan lemondják a hazánkban szerencsére el nem terjedt gyakorlatot, az előrendelést…)

 

A The Callisto Protocol Steames értékelései egy kis időre 22%-ra levitték a játék értékelését, ugyanis annyira komoly probléma volt a szaggatás, ami még egy izmos konfigon is beszaggatott. (Ez főleg az Unreal Engine 4 miatt van, ugyanis a shaderek összeállítása és az assetek betöltése lett az Epic Games technológiájának Achilles-sarka; de az Unreal Engine 5.1-ben a shaderes hiba ki lesz javítva…) Nem csoda, hogy gúnynevet is kapott a játék (The Stuttering Protocol a szaggatásra utalva).

A Twitteren a The Callisto Protocol hivatalos profilja ezt írta: „Köszönjük a türelmeteket. Már elérhető egy PC-s javítás, amely javítja a shader-összeállítás miatti játékmenetbeli szaggatási problémákat. A frissítés után előfordulhat, hogy az alkalmazás első indításakor átmeneti szaggatás jelentkezik a játék menüjében. Az elkövetkező napokban további optimalizáláson dolgozunk.” És Glen Schofield, a játék rendezője szerint egy emberi hiba miatt történt mindez: „Egy rossz fájlt patcheltünk. Csak egy rohadt hiba, mert valaki elsiette. Ez a megjelenés napja, ez sajnos megtörténik. Ez a Krafton 1. egyjátékos konzolos játéka, így alapvetően mindent mi magunk csinálunk, mintha egy startup cég lennénk. Elnézést kérek.”

Eközben a The Callisto Protocol platina trófeáját könnyebb megszerezni, ahogy azt gondoltuk volna. Ehhez szükség van a játék legnehezebb szinten, a Maximum Security-n történő végigjátszáshoz. Vagy nem, ugyanis jelenleg lehetőség van ezzel trükközni (de szinte fix, hogy a Striking Distance Studios majd ezt ki fogja javítani). Két módon is átverhetjük a rendszert, hogy azt higgye, tényleg a legnehezebb szinten játszottuk végig.

Az egyik trükk a Powerpyx szerint az, hogy Maximum Security-n kell elkezdeni a játékot, majd lehet könnyíteni, aztán az utolsó boss legyőzése után visszaállítani. A másik opció a Kinda Funny tagja, Greg Miller szerint az, hogy nem is kell Max Security-n elindítani a játékot. Úgy tűnik, hogy a tesztelés során inem jutott eszükbe a fejlesztőknek több flaget elhelyezni a játékba, hogy figyelemmel tartsa a nehézségi szintet…

Forrás: PCGamer, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu