Metroid-játékon dolgozhatott a Retro Studios?! [VIDEO]

A Retro Studios Paul Tozour-jával készült interjúból kiderül, hogy egy X-COM-szerű Metroid-játékot fejlesztettek egykor a Nintendo Wii-re.

 

 

A ma már a Donkey Kong Country-sorozat újjáélesztéséért ünnepelt Retro Studios a nagyra értékelt Metroid Prime-trilógiával vált híressé. A Metroid Tactics-szal majdnem teljesen új irányba vitték a franchise-t. Ez egy fordulóalapú taktikai játék lett volna, amely nagyon is az X-COM stílusában készült. Talán egy teljesen új alsorozat lett volna belőle, ha a stúdió nem dönt úgy, hogy tovább lép a franchise-tól.

A Metroid Tactics, amelyet 2007-ben terveztek belsőleg, jelentősen eltávolodott a franchise kezdetének oldalnézetes platformjátékától és az első személyű lövöldözős játéktól, amely a 2000-es évek elején meghatározta a Metroidot.

A Wii-re szánt játék valószínűleg a 2K Games által kiadott X-COM újragondolásához hasonlított volna, amely 2012-ben jelent meg. A franchise ideálisnak tűnik ehhez a játékstílushoz. Úgy látszik, a Retro Studios csapata elég alaposan átgondolta a koncepciót, mielőtt végül elvetették.

A DidYouKnowGaming által Paul Tozourral – a Retro Studios Metroid Prime fejlesztőcsapatának tagjával – készített interjúból kiderült, hogy a Tactics valószínűleg meglehetősen nagyszabású lett volna. A régi főszereplő, Samus Aran egy osztag tagjaként jelent volna meg. A játékosok a Galaktikus Föderáció parancsnokának, Justin Bailey-nek a szerepét vették volna át. Az eredeti Metroid-játék hírhedt csalókódjára utalva Justin Bailey felügyelte volna a harcot mindenféle fronton. Közben olyan átfogó képet nyújtott volna a játék univerzumáról, amely nem jellemző a fővonalbeli játékok labirintusszerű, klausztrofób pályadizájnjára. Végül az ötletet elvetették. A Retro Studios később egy Heroes of Hyrule nevű Legend of Zelda címet dobott fel a Nintendónak, amit elutasítottak.

Furcsa módon az X-COM széria egy másik, sokkal kevésbé valószínű Nintendo franchise-ra is nagy hatással volt.

A 2017-ben megjelent Mario + Rabbids Kingdom Battle-t gyakran hasonlították az X-COM-hoz. Ebben Mario a Ubisoft Rabbid kabalafiguráival egyesülve, sorra veszi fel a harcot a Mushroom Kingdom rosszfiúival. Bár a Retro Studios projektje valószínűleg nem befolyásolta a Ubisoft törekvését, mégis érdekes összefüggésről van szó.

A cím végül kiérdemelte a folytatást, a 2022-es Mario + Rabbids Sparks of Hope-ot, amely elég jelentősen megújította az eredetit. Bár a Metroid Tactics távol állt attól a komor sci-fi sagától, aminek a széria számított, a rajongók legalább láthatták, hogy egy jelentős Nintendo IP a modern korban is felkarolja a fordulóalapú játékmenetet.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu