Breaking: komoly Xbox-áremelkedés várható jövőre!

A Microsoft megerősítette, hogy jövő évtől megemeli az új, belsős fejlesztésű játékok árát az Xbox Series X és Xbox Series S konzolokon.

 

 

Az Xbox 2023-tól emeli a saját gyártású Xbox Series játékok árait. Sok következő generációs játék 70 dollárba kerül manapság, ami 10 dollárral több a korábbi 60 dolláros standardnál. Ez igaz néhány cross-generációs címre is, ilyenkor a PS4 és Xbox One verzió 60 dollárba kerül. A felhasználóknak frissítési díjat kell fizetniük, ha az új kiadással akarnak játszani.

A Microsoft szóvivője az IGN-nek elmondta, hogy az Xbox Series X/S-re készülő új, első féltől származó játékok 2023-tól 69,99 dollárba kerülnek majd.

Ebbe olyan nagy XGS címek tartoznak bele, mint a Forza Motorsport, a Redfall és a Starfield. A Microsoft megerősítette, hogy az új ár tükrözi ezeknek a játékoknak a „tartalmát, terjedelmét és technikai összetettségét”. Ezután viszont siettek megerősíteni, hogy az Xbox Game Pass-on továbbra is minden első féltől származó játék külön költség nélkül elérhető lesz.

A Game Pass 1 évre 120 dollárba kerül, míg a Game Pass Ultimate 180 dollárba. Ez a lépés tehát technikailag növeli az Xbox Game Pass előfizetés által kínált értéket. Ugyanakkor a Microsoft dönthet úgy is, hogy az Xbox Game Pass árát is emeli, hogy jobban illeszkedjen a játékok árához.

Az év elején az Xbox vezetője, Phil Spencer elárulta, hogy a Microsoft a jövőben valamikor megemelheti a különböző Xbox termékek árát.

Konkrét terméket vagy szolgáltatást nem részletezett. Ezzel nyitva hagyta a teret a különböző kategóriák áremelésének. Néhány rajongó emlékezhet arra, hogy a Microsoft a Live Gold árát is megpróbálta megemelni, mielőtt visszavonta volna a döntést.

A Sony nemrég emelte a PS5 árát különböző országokban, az általános inflációt és a kedvezőtlen árfolyam alakulását hozva fel a változtatás indokaként. A PS5 ára többek között Európában, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Japánban, Kínában, Ausztráliában és Mexikóban emelkedett. Az USA-ban ugyanakkor maradt az ár. Mind a Nintendo, mind a Microsoft kifejezte azon szándékát, hogy az árakat nem változtatják meg. Ezek után érdekes lesz látni, hogy bármelyik konzolgyártó úgy dönt-e, hogy a jövőben követi a Sonyt.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu