Metroid Tactics: egy elvetett XCOM-klón a Retro Studiostól [VIDEO]

Ez a játék a Metroid Prime-trilógiát fejlesztő stúdióban jött volna létre, és a Metroid előzménysztorija lett volna, ha a Retro Studios vezetősége rábólintott volna a koncepcióra.

 

A Did You Know Gaming legújabb részében (ezt beágyaztuk) a Metroid Prime fejlesztőinek egyik vezető személye arról beszélt, hogy volt egy koncepciójuk, ami az XCOM-sorozat stílusára hasonlított volna. Paul Tozour a Metroid Prime-on dolgozott, és szerinte echte XCOM volt, de Metroid gúnyában. 2007 végén jött létre a koncepciójuk, miután a Metroid Prime 3-at befejezték a Nintendónak. Ez a játék a Metroid előzménysztorija lett volna, és a tervezet dokumentuma szerint „jóval a többi Metroid-játék előtt játszódott volna”. Szó lett volna arról is, amikor a főhősnő, Samus Aran elválik a Chozóktól (ők nevelték fel), találkozik az emberekkel, és végül fejvadásszá válik.

„A Metroid Tacticsban a játékos a legendás Samus Arant, egy csapat elit Galaktikus Föderációs katonát és különböző fejvadászokat irányíthat, akik együtt dolgoznak az űrkalózok legyőzésén. Útközben a játékos új egységeket bérelhet fel, és a csapatában lévő összes egységet számos különböző új páncéllal, fegyverrel, készséggel és képességgel fejlesztheti – Samus és a különböző fejvadászok számos egyedi képességgel rendelkeznek, amelyek felbecsülhetetlen értékűnek bizonyulnak a harcban,” írja a játék dokumentációjának önjellemzése.

A Nintendónak be sem mutatták a koncepciót, ugyanis a Retro Studios vezetősége leszavazta az egészet. „Ha volt is olyan módja annak, hogy a Retro Studioson belülről feljuttassunk valamit, ami egészen a Nintendoig eljutott volna, és valóban jóváhagyta volna a fejlesztést, én soha nem jöttem rá, hogy mi az, és senki más sem jött rá a Retrónál. Ahhoz, hogy sikerrel járjunk, az akkori tervezési vezető Mark Pacini, a stúdió vezetője, Michael Kelbaugh és a Nintendo producere, Tanabe Kensuke támogatását kellett volna megszereznünk, és ennek a három személynek teljesen más ízlése és nézőpontja volt a játékmenetről, és más célokat tűztek ki a Retro Studios munkájával kapcsolatban,” mondta Tozour.

Kár érte! Sikeres ötlet lehetett volna.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu