Charlie Chaplin visszatérhet a videójátékok világába?!

Egy kanadai fejlesztőcég megszerezte a kizárólagos jogokat arra, hogy Charlie Chaplin művein és képmásán alapuló videójátékokat készítsen.

 

 

Charlie Chaplin a mozi hőskorának legendás színész-rendezője. Több tucat filmet írt, rendezett, leginkább a saját főszereplésével. Az olyan művei, mint A csavargó (The Tramp) vagy A diktátor (The Great Dictator) a komédia egyik világszerte elismert ikonjává tették. Chaplint ma már általános tiszteletnek örvend, és a YouTube-on régi klipek, sőt egész filmek is találtak számára valamiféle kortárs közönséget.

A hír a CBC riportján keresztül érkezett a québeci székhelyű B Df’Rent Games cégről, amely Yves Durand Chaplin-szakértővel együtt sikeresen felvetette az ötletet a Chaplin családnak.

A család által kívánt feltételek a következők voltak: „Nincs erőszak. Nincs szexizmus. Nincs rasszizmus. Valódi történetmesélés.”

Hogy a legendás rendező munkássága hogyan válik videójátékká, még nem derült ki. Már csak azért sem, mert úgy tűnik, hogy az érintettek az alapok lerakásán túl nem sokat tettek. A cég alapítója a projektet „társadalmi hatású” videójátékként képzel el, amelyet az Indie Asylum, egy montreali „játékszövetkezet” mellett fejleszt.

Ami azt illeti, a közhiedelemmel ellentétben Chaplin egyszer már megfordult a képernyőkön. 1988-ban a US Gold kiadott egy MS-DOS Charlie Chaplin-játékot. Ez egy furcsa kis dolog, majdhogynem a Lionhead The Movies című játékának előfutára: egy jól animált Chaplint játszottál „jelenetekben” a csavargó ruhájában, majd ezeket összevágtad olyan filmekké, amely jó esetben tetszik a közönségnek. A maga korában abszolút úttörő volt, de ma is igazi kuriózum.

Sajnos azonban akad egy aggasztó fejlemény. A B Df’Rent hivatalos honlapján ez mondat szerepel:

„B Df’Rent Games, a Little Tramp kalandjáték szoftverkiadója mobileszközökre. Elérhető a jövőben a játék IP-jén alapuló NFT sorozat.”

Úgy tűnik, hogy a szándék itt inkább arról szól, hogy egy ilyen ikonikus figura képmását bevonják a blokklánc-bizniszbe. Nem pedig arról, hogy ténylegesen egy remek játékot készítsenek a művei alapján. Az erőszak talán az utolsó dolog, ami miatt a Chaplin családnak aggódnia kellene.

Forrás: CBC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu