Marvel’s Midnight Suns: egy haldokló rajongó utolsó kívánsága teljesült [VIDEO]

A játékot fejlesztő Firaxis elképesztően gyorsan összerakott egy játszható verziót „a Marvel-XCOM-ból” (és mivel az XCOM játékok mögött is ez a csapat áll, ez még csak nem is gúnyos kijelentés).

 

Luke Wiltshire volt a szerencsés játékos, akinek a Firaxis, a 2K (=Take-Two) és a Marvel (=Disney) teljesíteni tudta az utolsó kívánságát. Erről a sztoriról a Gamesindustry írt. A rajongónál (aki mindössze 14 éves volt) egy nagyon ritka rákos betegséget diagnosztizáltak. A játékok mellett a Marvelért is odavolt, de kilenc évnyi kezelés után nem volt már számára más gyógymód, így már nem volt sok ideje hátra. Három utolsó kívánsága volt: egy kiskutya, amit az anyja nevelne fel a halála után; egy disznósütés; illetve az, hogy játszhasson a Marvel’s Midnight Sunsszal.

A csavar ott volt, hogy a Firaxis nem az Egyesült Királyságban van (ahogy Wiltshire), hanem a Maryland államban található Baltimore-ban. Itt lépett be a Solving Kids’ Cancer, egy jótékony alapítvány, ami korábban már segített Wiltshire családjának, miután Claire, Luke nővére felkereste őket. Gail Jackson, az alapítvány vezérigazgatója a LinkedInen egy posztot publikált abban reménykedve, hogy valaki segíthet neki: „Meglepett a reakció. Az emberek megosztották a posztot a hálózataikban, üzeneteket kaptam; a Disney és különböző játékcégek is üzentek nekem. Néhány hét múlva egy 2K nevű cégtől (amelyről még sosem hallottam) érkezett egy email. Látták a posztomat, és tudni akarták, hogyan tudnának segíteni,” mondta Jackson.

A 2K közösségi csapata gurította tovább az ügyet, de volt egy kis bökkenő: a játékból nem volt játszható build, és Wiltshire-nek már nem volt sok ideje hátra. Ekkor a Firaxis, a 2K és a Marvel hihetetlen tempóban, 24 óra alatt egy olyan játszható verziót hozott össze, amit játszhat. Ekkor Asim Tanvir, a 2K közösségi menedzsere elment Wiltshire házához, hogy az ő laptopján kipróbálhassa a még félkész játékot. Wiltshire azt is megtudta, hogy játéktervezői konzultánsi posztot kapott (így felbukkant a játék stáblistájában is). Egy videóhívásban a 2K és a Firaxis fejlesztői mellett Bill Rosemann, a Marvel Games kreatív igazgatója is videóhívást kezdeményezett, hogy megosszanak vele néhány történetet.

A játkban van egy fa, amire az van karcolva, hogy „Luke Was Here”, azaz „Itt volt Luke”. Amikor ezt Wiltshire meghallotta, azt mondta, hogy „örökké meg fog maradni a Marvelben”. Végül Luke Wiltshire 2021. november 12-én elhunyt. Becsületes a történet, az kétségtelen.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu