Tovább kuszálódik a Smash World Tour-ügy: elmozdították a Panda Global vezérigazgatóját

Miután a Nintendo kimondta, hogy a Smash World Tour szervezőinek nem tiltották meg a 2022-es döntő megszervezését, tovább gördült az ügy.

 

Korábban írtuk, hogy a Panda Global vezérigazgatóját, Alan Bunney-t (most nevezzük először nevén) azzal vádolták az Smash World Tour szervezői, hogy direkt szabotálni akarta őket, amikor azt mondta, hogy elmarad az idei bajnokság. Erre a Panda Global eltávolította őt a helyéről, és egy ideiglenes bizottság vette át feladatait (és, hogy ne zaklassa az internet a tagokat, a cég nem nevezte meg őket), továbbá a Panda Cup döntője biztonsági okokból el lett halasztva, és pénzvisszatérítést kapnak az érintettek…

A Panda Global a Twitteren közölte, hogy hallották a Super Smash Bros.-közösséget, és azonnal cselekedett, így Bunney azonnali hatállyal el lett távolítva a posztjából. Nem, nem lett kirúgva, hanem elvették tőle a pozíciót. Ez azért már gyanús, és nem is véletlenül: az Esports Insider kiemelte, hogy Bunney továbbra is a Panda Global tulajdonosa! A céget sok kritika érte, miután az Smash World Tour szervezői felfedték, hogy miért kellett napokkal az Smash World Tour 2022-es döntője előtt lefújniuk a rendezvényüket, továbbá a teljes 2023-as bajnokságukat. Erre (tüntetőleg) a játékosok és a kommentátorok is kiléptek a Panda Cupból, és az Event Hubs arról írt, hogy a szponzorált csapatuk több mint 80%-a kilépett…

A Bunney munkáját átvevő bizottság segíteni fog az utódjának megkeresésében, továbbá a kilépni kívánó tagokkal is hasonlóan jár el (akár akkor is, ha a szerződéses kötelezettségeik alól fel kell menteni őket). A Panda Cup döntője el lett halasztva a stábtagok és a szerződéses felek biztonsága érdekében, és az IMC megvalósítja, hogy az érintettek visszakapják pénzüket. Arra kérte a bizottság a közösséget, hogy a zaklatásokat és a doxingot (személyes adatok közzétételét) jelentsék. A Panda Global először pénteken reagált az ügyre azzal, hogy ők ugyanannyira meglepődtek az Smash World Tour közleményén, mint a közönség, ugyanis a csapat tagjait nem értesítették arról, hogy az Smash World Tour 2022 döntőjét törölni kellene. Azt elismerte és megbánta a cég, hogy Bunney és a Beyond the Summit eSport-közvetítő között volt egy párbeszéd, amire az Smash World Tour utalt, de igyekeznek a félreérthető kommunikációnak lehetőségét a jövőben eltávolítani.

Ez még mindig nem hangzik jól.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu