PS Plus: nem fogod elhinni, mire cserélte a Sony a Közel-Keleten a Mass Effectet!

A Közel-Keleten a Mass Effect: Legendary Edition nem található meg a PlayStation Plus Essential decemberi játékkínálatában. Ami helyette van, az már pofátlan, és inkább elképesztő.

 

A Közel-Keleten a Mass Effect, a BioWare IP-je be van tiltva, ugyanis a játékokban olyan jelenetek vannak, amik vallásilag el nem fogadottak (a szexuális jelenetekre kell gondolni; a Mass Effect: Andromeda ezt még magasabb szintre emelte a homoszexualitással) arrafelé. Voltak is elméletek arról, hogy az azonos nemű karakterek közötti párkapcsolatok miatt van tiltólisták a négy játék, amiből ugye az első három lett kicsit modernizálva (miközben Unreal Engine 3-on maradt a pakk), és ezt adta ki az Electronic Arts korábban.

Szóval ezt a játékot (vagy trilógiát) a Közel-Kelet nem kapta meg. Joggal mondhatnánk, hogy nekik is illene valami erős játékot biztosítani helyettesítésként. Egy, az utóbbi 2-3 évben megjelent AAA játék, ami ha akár PlayStation-exkluzívként jelent meg (mert ugye a Sony elkezdett általában egy évvel a PlayStationös megjelenés után PC-re portolni), kellően kárpótolná az ottani közönséget, mert azért arrafelé is vannak PlayStation Plus-előfizetők, hiába mondta korábban a világtól teljesen elszakadt Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója, hogy a régióban a PlayStation előtt nem játszottak. (Erről írtunk is, és a közönség kb. betűről-betűre megcáfolta Ryant!)

A Mass Effect: Legendary Edition helyére egy olyan játék lépett, ami 2014-ben jelent meg PC-re, és szemmel láthatóan a Minecraft inspirálta a free-to-play játékot, ami fizetős formában 2020-ban jelent meg PlayStation 4-re, Xbox Seriesre és Xbox One-ra. Natív PlayStation 5 verzió nincsen belőle, és jelenleg a PlayStation Plus Extra/Premium katalógusában is elérhető. A játék neve Unturned, egy túlélő játék, amit a Smartly Dressed Games fejlesztett. Egy kép lent megtekinthető róla.

Mi nem az Unturnedöt kritizáljuk, hanem a Sony-t: mégis miért nem lehetett egy nagyobb játékot kínálni pótlásképp? Ennyire semmibe kell venni a Közel-Keleten élőket!?

Forrás: PSL

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu