Brutális lesz a Returnal PC portjának rendszerigénye! [VIDEO]

Alapból tizenhat gigabájt ramot követel majd a Housemarque játéka. De ez még csak a jéghegy csúcsa.

 

A The Game Awardson a Sony végre megerősítette, hogy az általuk felvásárolt Housemarque legújabb játéka, a Returnal megszünteti PlayStation 5-exkluzivitását, ugyanis készül a PC-s átirat belőle. A baj csak az, hogy ennek létezéséről már hónapok óta tudtunk, és tényleg arra vártunk csak, hogy a Sony Interactive Entertainment végre bejelentse az egyik legrosszabbul őrzött titkát.

A Returnal Steam-oldalán olvashatóak a rendszerigények, és előre ki lehet jelenteni róluk, hogy itt sokkal durvább elvárások vannak mint sok idén megjelent játék esetében.

 

Minimum rendszerigény:

  • Operációs rendszer: Windows 10 x64 (minimum 1903)
  • Processzor: Intel Core i5-6400 (4 magos, 2,7 GHz órajel) vagy AMD Ryzen 5 1500X (4 magos, 3,5 GHz órajel), vagy jobb
  • Memória: 16 GB RAM
  • Videókártya: Nvidia GeForce GTX 1060 (6 GB VRAM-mal) vagy AMD Radeon RX 580 (8 GB VRAM-mal), vagy jobb
  • Szabad tárhely: 60 GB
  • SSD-re való telepítés javasolt

 

Ajánlott rendszerigény:

  • Operációs rendszer: Windows 10 x64 (minimum 1903)
  • Processzor: Intel Core i7-8700 (6 magos, 3,7 GHz órajel) vagy AMD Ryzen 7 2700X (8 magos, 3,7 GHz órajel), vagy jobb
  • Memória: 32 GB RAM
  • Videókártya: Nvidia GeForce RTX 2070 Super (8 GB VRAM-mal) vagy AMD Radeon RX 6700 XT (12 GB VRAM-mal), vagy jobb
  • Szabad tárhely: 60 GB
  • Itt nem említik, de szinte fix, hogy elvárt az SSD-re történő telepítés

 

Egyrészt már a minimum gépigénynél megemlítik, hogy SSD-re kell telepíteni (ilyesmit manapság még nem nagyon látunk), de a 16 GB RAM sem gyenge, de az ajánlott rendszerigénynél ezt már feljebb tolják egy minimum hat magos processzorra és 32 GB RAM kell mellé egy viszonylag modern videókártyával. Durva, de meglepetés, hogy mindössze 60 GB helyet igényel a játék…

Az Nvidia DLSS-ét és az AMD FSR-ét egyaránt támogató PC port rendelkezni fog a Tower of Sisyphus végtelen móddal, a Challenge móddal, illetve a kooperatív móddal (amit viszont csak más PC-sekkel játszhatunk; nincs cross-play a PlayStation 5-tel). A porton a Housemarque sé a Climax Studios (Sudeki, Silent Hill: Origins, Silent Hill: Shattered Memories, Assassin’s Creed Chronicles; a Housemarque-nak a Resogun és a Dead Nation portolásában segített). A PC-s megjelenési dátum még nem ismert; valamikor az év elején érkezik.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu