Xbox Game Pass karácsonyra? – A 30 legjobb Game Pass-játék Xboxon és PC-n [december 2022]

TOP LISTA – A Game Passon több tucat fantasztikus játék érhető el, mind az Xbox-konzolok családján, mind a PC-n. A kérdés tehát valójában nem az, hogy „melyek a legjobb játékok a Game Pass-on”, hanem inkább az, hogy „hogyan szűkítsem le őket”, hogy a lehető legjobb élményt kapjam a drága időmben. Illetve azoknak is szeretnénk segíteni, akik karácsonyra Game Pass vásárlásán gondolkoznak – akár másnak, akár saját maguknak. Egyben odaírjuk a többi platformot is, ha éppenséggel nincs Xboxod és nem is akarsz venni, egyszerűen csak érdekelnek a jó játékok. Egyben igyekszünk sokféle műfajt felölelni, így ne csodálkozzatok, ha indie-játékokat is megtaláltok a listán, miközben a tömérdek nagyszerű Assassin’s Creed címből csak egyet emelünk ki.

 

 

Mióta a Microsoft felvásárolta a Bethesdát, és ezzel a szolgáltatásba bevitte az időrabló RPG-k példaértékű istállóját, a Game Pass egy olyan sziklaszilárd magot épített ki, amely olyan örökkévaló címekből áll, amelyek telepítésére mindig számíthatsz.

De ott vannak a minőségi indie-k is és a Microsoft first party és second party játékai mellett. Ráadásul az Activision Blizzard közelmúltbeli felvásárlása azt ígéri, hogy a nem túl távoli jövőben még több blockbuster címmel bővül a katalógus. (Ha végül nem torpedózza meg a Sony és az FTC a felvásárlást.)

Akár a következő egyhónapos megszállottságot keresed, akár csak egy lusta vasárnap délutánt szeretnél eltölteni, akár azon gondolkozol, hogy magadat, vagy valaki mást ezzel ajándékozd meg karácsonyra, íme itt van a legjobb Xbox és PC Game Pass-játékok válogatása – nem minőségi sorrendben.

 

Pete Hines, a Bethesda marketingfőnöke interjút adott a Tek Syndicate-nek, ahol elejtett egy mondatot. „Több dolog is készül, és még egy játékunk meg is jelenik idén, amiről még senkinek sem beszéltünk.

 

Oblivion, Skyrim, a Fallout-játékok és minden más Bethesda-játék.

Platformok: Xbox, PC

 

Ha még sosem játszottál velük, akkor elárulok neked egy nyílt titkot: a Bethesda RPG-k egy kicsit jók.

Legyen szó a Morrowind, az Oblivion és a Skyrim high fantasy világáról, a Fallout furcsa posztnukleáris pusztaságáról vagy a Dishonored bálnaolaj-punkos, viktoriánus ipari városképéről, a Bethesda kínálata szinte minden téren tökéletes.

És akkor még nem is beszéltünk a lövöldözős oldalról – a DOOM és a Wolfenstein is kiváló -, valamint az alulértékelt sci-fi, a Prey, amely az egyik legjobb nyitójelenettel rendelkezik.

PC-n a később megszerzett sorozat néhány Bethesda előtti bejegyzéséhez is hozzáférhetsz. Ezek közül a Fallout 1 és 2 erősen ajánlott, ha érdekel a franchise történetének felfedezése – de vigyázz, mert modern mércével mérve nagyon könyörtelenek.

Ráadásul a horizonton ott van az Elder Scrolls 6 ígéretes kilátása is.

A helytakarékosság kedvéért, igen, ezek mind egynek számítanak a listán.

 

A PS5-re is érkező Yakuza-játék már megjelenési ablakot is kapott más platformokon, ahová is novemberben jön, közvetlenül az ünnepek előtt.

 

Yakuza: Like a Dragon

Platformok: Xbox, PC

 

A kultikus Yakuza-sorozat már régóta azzal fenyeget, hogy átcsap a mainstreambe, és ez a vadonatúj főhőssel ellátott, fordulóalapú átmenet a lehető legtökéletesebb alkalom arra, hogy bekapcsolódjunk.

A fenséges és a nevetséges ötvözésével a Like a Dragon folytatja a Yakuza aprólékos újrateremtését Japán mellékutcáiban és vöröslámpás kerületeiben – ezúttal Yokohamára összpontosítva -, miközben a sorozat védjegyének számító bolondos humort a következő szintre emeli, és olyan trópusokat foglal magába, amelyeket tipikusabb és fantázia-alapú RPG-kben láthatsz.

Bénítsd meg az ellenséget demoralizáló sértésekkel, lélegezz tüzet olcsó piával és öngyújtóval, vagy lóbáld a táskádat, mint egy rögtönzött ostort, hogy néhány koponyát széthasíts.

Szabadidődben az új és visszatérő minijátékok listáján vehetsz részt a blackjacktól és a darts-tól kezdve a ütőkalitkán át a karaokéig.

 

A Mass Effect-trilógia eredeti befejezése nagyobb hype-ot generált, mint az első kapcsolatfelvételi háború. A hír SPOILEREKET tartalmaz.

 

Mass Effect: Legendary Edition

Platformok: Xbox, PC (Game Pass Ultimate szükséges)

 

Az Xbox és az Electronic Arts együttműködésének részeként az EA Play címek Game Pass-hoz való csatlakozása, a Mass Effect: Legendary Edition egy újabb generációmeghatározó szerepjáték, ezúttal Shepard parancsnokot követve egy trilógia űropera-eposzon keresztül, miközben az emberiséget és a galaktikus szövetséget védik egy titokzatos és ellenséges ellenségtől.

A Mass Effect 2-t gyakran emlegetik az elmúlt 15 év egyik igazi aranyszínvonalú játékaként, hiszen az Ocean’s Eleven stílusában építhetsz fel egy csapatnyi specialistát, hogy egy nagy tétű küldetést teljesítsenek a lehetetlen esélyek ellenében.

De tényleg, ha túl tudsz lépni a 360/PS3-korabeli játékmenet némelyikének érzésén, az egész sorozat ugyanolyan lenyűgöző, mint amilyen valaha is volt. A Legendary kiadás grafikai átdolgozása pedig kellemes grafikai tuning – még ha nem is ér fel 2022 legújabb grafikai csodáihoz.

Még ha már játszottál is velük, amikor megjelentek, ne feledd: a Legendary Edition tartalmazza az összes DLC-t, amire akkoriban valószínűleg túlságosan le voltál égve ahhoz, hogy kiadd, így a régi rajongók számára valószínűleg még új dolgok is vannak benne.

 

A Persona-rajongók olyan bizonyítékokat fedeztek fel, amelyek arra utalhatnak, hogy a Persona 5 Royal a többi konzol mellett Nintendo Switchre is megjelenhet.

 

Persona 5 Royal

Platformok: Xbox, Switch, PlayStation, PC

 

A Persona 5 Royal a megjelenés óta semmit sem veszített a tempójából. A Persona 5 Royal könnyen pályázik minden idők egyik legjobb RPG-jére, és három évvel a megjelenés után végre az Xbox Game Passra is felkerült. Az új port egy minden idők egyik legjobb játékának végleges kiadása, amely a fordulóalapú harc és az életszimulációs elemek keverékével sem veszített semmit a ritmusából.

A Game Passon elérhető királyi kiadás több mint 40, az alapjátékban nem található DLC elemet tartalmaz – ha a terjedelmes, 100 órás történet nem lenne elég neked.

 

 

Forza Horizon 5

Platformok: Xbox, PC

 

A Forza Horizon 5 egy olyan versenyjáték, amely a hardcore száguldozóknak és azoknak is ugyanolyan szórakoztató, akik általában nem szeretik az autóversenyzős játékokat: a Forza Horizon 5 testre szabható versenyeket, gyönyörű autókból álló, ízletes gyűjtögetést és Mexikó változatos, fantasztikusan jól megtervezett, nyitott világú változatát kínálja.

Ha az a fajta játékos vagy, aki csak a pályanapok között veszi kézbe a kontrollert, akkor a nehézségi fokozatot felhúzva igazi próbára teheted vezetési képességeidet. Vagy ha olyan vagy, mint én, minden alkalommal, amikor elrontasz egy kanyart, a zökkenőmentes visszatekerés funkcióval visszapörgethetsz oda, ahol minden simán ment, és úgy tehetsz, mintha még mindig az a versenyautó-főnök lennél, akiről mindig is álmodtál.

A Forza Horizon 4 is nagyszerű, és viszonylag hasonló élményt nyújt, csak az Egyesült Királyság délnyugati részén játszódik. Szóval, ha inkább Yeovilt fedeznéd fel, mint a Yucatánt, akkor inkább nézd meg az előző bejegyzést.

 

A Halo Infinite már nincs a Top 5 legnépszerűbb Xbox-játék között, és a Steam-en sem rendelkezik már olyan nagyszámú felhasználóval, mint korábban.

 

Halo Infinite

Platformok: Xbox, PC

 

A Gamepass egyik legjobb tulajdonsága, hogy a Microsoft által támogatott exkluzív játékok közül a legtöbbet már a megjelenésük napján megkapod, és a Halo Infinite az egyik legjobb.

Master Chief visszatér az előtérbe ebben a látványos, félig nyitott világú akció-kalandjátékban, amely a visszatérő rajongóknak szóló, rajongói Halo-kori történetet ötvözi a klasszikus stílusú, de végtelenül lebilincselő első személyű lövöldözéssel, amelyhez a sorozatot meghatározó egyedi feeling kapcsolódik.

A játék tartalmaz egy hihetetlen online többjátékos módot is, amely hihetetlenül versenyképes és frenetikus, de egészen más tempóban, mint az olyan reflex-hangsúlyos FPS-ek, mint a Call of Duty és a battle royale játékok.

 

A Star Wars Jedi Fallen Order története a Sith-ek bosszúja film után játszódik, amikor mindegyikőjükre vadásznak és egész biztosan nem jó Jedi-nek lenni.

 

Star Wars Jedi Fallen Order

Platformok: Xbox, PC (Game Pass Ultimate szükséges)

 

Star Wars Jedi: Fallen Order azt kérdezi: „Mi lenne, ha Dark Souls lenne, de könnyű móddal és vroom-os fénykardokkal?”.

A Fallen Order szégyentelenül merít ihletet a keményebb, hagyományos RPG-trendből, és rétegzi azt a Star Wars esztétikájával és történetével, amit mindannyian ismerünk és szeretünk, és egy fantasztikus játék, amely ott van a legjobb Star Wars-játékok között.

A legújabb next-gen grafikai frissítésnek köszönhetően pedig jobban néz ki, mint valaha.

 

 

Disney Dreamlight Valley

Platformok: Xbox, Switch, PlayStation, PC

 

A Disney Dreamlight Valley egy életre szóló szimulációs játék a GameLoft-tól, amely egy festői kis faluba helyez téged a rajongók által kedvelt Disney-figurák sokasága mellé. Akár felnőtt Disney-rajongó vagy, akár nem, a Dreamlight Valley meglepően szórakoztató.

Bár rengeteg időt fogsz tölteni nyersanyaggyűjtéssel bányászat, gazdálkodás és minden más, szimulációs játékokból megszokott dolog révén, a Disney Dreamlight Valley-t soha nem érzed úgy, hogy ez egy házimunka lenne. Mindig úgy érzed, hogy elérsz valamit, ami egy igazán pihentető, de kielégítő játékélményt eredményez.

Remy mellett séfet is játszhatsz a Ratatouille-ból, és végignézheted Donald Kacsa és Dagobert Duck viharos kapcsolatának kibontakozását. Ez csak néhány apró kiegészítés azok közül, amelyek a játékmenetet még élettelibbé teszik.

Ami még jobb, hogy a játék még mindig Early Access-ben van, és rengeteg új karakter és frissítés várható.

 

 

Dead Cells

Platformok: Xbox, PC, PS4

 

Az egyik legjobb roguelite bármelyik platformon, nemhogy a Game Passon, a Dead Cells egyesíti a brutális harcot és a hardcore platformingot egy emlékezetes sötét pixel esztétikával, hogy létrehozzon valami olyan magával ragadó, mint amilyen kifizetődő.

Bár eltarthat egy darabig, amíg eligazodsz a változó, labirintusszerű világban, a statokat módosító power upok gyűjtése és a karaktered felépítése a hatalmas felszerelés-listából érdekes kísérletezési elemet ad a keverékhez.

Ha szereted a kemény játékokat, a Dead Cells megfelelő kihívás.

 

Néhány hónappal a meglepetésszerű áprilisi (nem) tréfa-bejelentés után a Devolver Digital és a LucasFilm felfedte a Return to Monkey Island gameplayjét.

 

Return to Monkey Island

Platformok: Xbox One, PS4, PC

 

Az eredeti Monkey Island-játékok a valaha készült legjobb kalandjátékok közé tartoznak, ezért kockázatos volt visszatérni a sorozathoz több mint egy évtizeddel az utolsó megjelenés után. Szerencsére a Return to Monkey Island mindent megragad, ami az eredetit olyan klasszikussá tette, beleértve az okos rejtvényeket, az éles írást és a szemet gyönyörködtető művészetet.

A point-and-click kalandjátékok talán már nem olyan népszerűek, mint régen, de a Return to Monkey Island megmutatja, hogy még mindig rengeteg lehetőség rejlik a retro műfajban.

 

TESZT – Egy évnyi Epic Games exkluzivitás után végre Steamre is megérkezett a Hitman III, így most egy alapos tesztben vizsgáljuk meg azt, hogy mi az, amit jelenleg nyújt nekünk a tar fejű bérgyilkos.

 

Hitman trilógia

Platformok: Xbox, PC

 

A gyakran elfeledett és alulértékelt sorozat, a három legutóbbi Hitman-játék szintről szintre kiváló bérgyilkosos open world világot kínál, amelyben rendkívül bérgyilkosságokat végrehajtani.

A Hitman 2 és 3 különösen nagyszerű, rengeteg emlékezetes helyszínnel, mint például a vidéki kastélyos gyilkossági rejtély – ahol egy nyomozót alakítasz, aki egy korábbi bűntényt old meg, miközben megölöd a gyanúsítottakat.

Ha az egész trilógiát egy csomagban kaparintod meg, akkor annyit játszhatsz végig, amennyit csak tudsz, anélkül, hogy minden lehetőséget ki kellene próbálnod, de ugyanolyan szórakoztató újra végigjátszani ugyanazokat a forgatókönyveket, hogy megpróbáld az összes szörnyű permutációt.

 

 

Immortality

Platformok: Xbox, PC

 

A Her Story és a Telling Lies mögött álló szerzőtől származik a Immortality. Ezzel a két ígéretes címmel az öved alatt, kiemelkedő narratívákkal, már tudod, hogy a Immortality-ban nem fogsz csalódni.

Ennek ellenére semmi sem tud felkészíteni az FMV-játék során bekövetkező fordulatokra. Kövesd Marissa Marcelt a három, még meg nem jelent filmjén keresztül, és rakd össze a kirakós játékot, hogy ki is ő valójában.

A Halhatatlanság abban az értelemben varázslatos, hogy valóban elragad Mariss birodalmába, és amikor már azt hiszed, hogy a dolgok rendeződnek, egy újabb szöget ütnek a dolgok közé, ami mindent megváltoztat, amit eddig a színészről tudni véltél.

A legjobb, ha a lehető legkevesebb tudással játszol a játékról, és ezt azoknak ajánlom, akik jobban szeretik a nyugodtabb, nyomozós játékélményt.

 

TESZT – Mi történik, ha minden idők talán legjobb középkori gyermek-kiházasító szimulátora, amely ízig-vérig a PC-re született, valamilyen eszement ötlettől vezérelve egyszer csak napvilágot lát napjaink népszerű next-gen konzoljain? Nos, ha érdekel a válasz, olvass tovább, és kiderül, érdemes-e konzolosként beruházni a Crusader Kings III-ra PlayStation 5-ön vagy Xbox Series X-en…

 

Crusader Kings 3

Platformok: Xbox, PC

 

A Crusader Kings 3 játékban, ahol a világ ellen küzdesz, hogy családodat a középkor uralkodó dinasztiájává tedd, szúrd és csábítsd el magad egy virágzó királyság felé.

Ez azonban nem csak egy megszokott körökre osztott háborús stratégiai játék. A riválisokkal való bánásmódban mindenféle államvezetés a rendelkezésedre áll, így a hagyományos diplomáciai útra léphetsz, a hálószobában néhány mérgező fülcseppet is bevethetsz, vagy szükség esetén paraszti seregek között vaskos, sáros vasvillás harcot vívhatsz.

A Crusader Kings 3 megmutatja, hogy bár a korona súlya nehéz, mégis nagyon szórakoztató megpróbálni, hogy ne boruljon le.

 

Gears 5

 

Gears 5 (PC, konzol) (Xbox Series S|X-re optimalizálva)

Platformok: Xbox, PC

 

A Gears 5 a franchise eddigi legszemélyesebb történetét meséli el.

A Gears 5 továbbra is az Xbox Series S|X konzolok bemutatója marad, és nem véletlenül – a The Coalition harmadik személyű lövöldéje soha nem nézett ki, és soha nem játszott jobban. A játékosok Kait Diaz irányítását veszik át a játék kampányában, amely lenyűgöző díszleteket és még egy nyílt világot idéző részt is tartalmaz.

A többjátékos módban a játékosok élvezhetik a Horde, Versus és az új Escape módot, vagyis a játékosok számára bőven van mit kipróbálni. Ja, és igen, még mindig vannak láncfűrészes fegyverek.

 

Microsoft TESZT - Közel öt évvel az első rész után itt a második, Ori And The Will Of The Wisps, amin hatalmas nyomás volt, mert egy váratlanul sikernek örvendő indie projekt általában oltári nagy figyelmet kap, és az elvárások sem alacsonyak.

 

Ori and the Will of the Wisps

Platformok: Xbox, PC

 

Az Ori and the Blind Forest és a folytatás, az Ori and the Will of the Wisps is elérhető a Game Passon, és mindkettő zseniális.

A 2D-s kalandjátékok zsúfolt mezőnyében az Ori-sorozat kiemelkedik hatalmas és változatos mesevilágával, pontos játékmenetével és kivételes hangulatával.

Bár úgy tűnhet, mint egy gyerekjáték – és ez biztosan „szórakoztató az egész család számára”, ahogy mondani szokták – van valami alapvetően varázslatos élmény a játékban, amely a képernyő elé fog szögezni.

Ezek a játékok nem túl hosszúak, így egy egyhónapos előfizetéssel remekül elférnek egy pár jó hétvégi játékra, ahelyett, hogy beleragadnának egy 100 órás epikus játékba.

 

A Psychonauts 2 az év játéka az Xbox-főnök Phil Spencer számára [VIDEO]

 

Psychonauts 2 (PC, konzol) (Xbox Series S|X-re optimalizálva)

Platformok: Xbox, PC

 

A Psychonauts 2 ott folytatja, ahol az első játék abbahagyta – 16 év kihagyás ellenére is

Lehet, hogy az eredeti Psychonauts 2005-ben jelent meg, de a 2021-es folytatás nem hagy ki semmit. Sőt, ott folytatja, ahol az elődje abbahagyta, és újra bemutatja Razputin „Raz” Aquato-t. A játékosok több karakter megtört pszichéjébe is belecsöppenhetnek, és minden világ egyedi játszóteret kínál, ahol Raz a pszi-ereje segítségével kísérletezhet.

Ha rajongsz a platformjátékokért, vagy a fejlesztő Double Fine egyedi keverékéért, amelyben a bolondos és a szívhez szóló dolgok keverednek, a Psychonauts 2-t mindenképpen játszanod kell.

 

Mintha csak tegnap lett volna, de a bájos Tunic-ot még 2017-ben jelentették be.

 

Tunic

Platformok: Xbox, PC

 

A gyönyörű, poligonális Zelda-szerű Tunic felidézi a kedvenc kalandjaid nosztalgikus hangulatát anélkül, hogy túlságosan származtatottnak éreznéd, vagy túlzásba vinnéd.

Míg a modern akció-RPG-k nagy része a szuperkemény, büntető harcokkal teli világok trendjéhez hajlik, és minden akadály a nyakunkba szakad, itt egy titokzatos és misztikus szigeten vezeted át rókakoma karakteredet, tele érdekes titkokkal és nagyszerű pályatervezéssel.

Amikor minden más kicsit komolynak tűnik, a Tunic egy egyszerűbb, letisztultabb játék, nagyszerű, művészi grafikával.

 

 

Assassin’s Creed Odyssey

Platformok: Xbox, PC, PS4

 

Az Odyssey az Assassin’s Creedet a görög ókorba repíti, lehetőséget adva a játékosoknak, hogy egy száműzött spártai harcosból lett zsoldos szemszögéből fedezzék fel a franchise központi konfliktusának, az Assassinok és a templomosok közötti „előtörténetét”. Hogy előrebocsátom a nyilvánvaló fenntartást, az Originsben meghatározott akció-RPG gyökereket továbbviszi. Bár egyesek ezt megosztónak találhatják, nehéz vitatni, hogy nem ízlésesen csiszolták. Bár a játék akció-RPG területre való bebetonozása elvonatkoztat a franchise lopakodós-akciós jellegzetességeitől, a változatos fegyverek és harci képességek révén bevezetett puszta változatosság üdvözlendő kitérő a bevált Assassin’s Creed-szabványoktól.

Maga a helyszín gyönyörűen megrajzolt. Akár vitorlázunk, akár lóháton utazunk, az Odyssey nyílt világú, az ókori Görögországról szóló változata élénk, lenyűgöző és tele van tartalommal. Természetesen van egy hosszú fő küldetéssorozat, de a mellékküldetések száma, legyen az sugárzó vagy történetalapú, az abszurditás határát súrolja – azonban nehéz hibáztatni egy olyan ambiciózus játékot, mint az Odyssey, hogy egyszerűen túl sok a tennivaló. Mondanom sem kell, hogy egy kellemesen mély időtöltést kapunk.

 

Az Amnesia: Rebirth egy új főhőssel, új környezettel és történettel borzolja majd a horror iránt fogékony játékosok idegeit.

 

Amnesia: Rebirth

Platformok: Xbox, PC, PS4

 

Bár az Amnesia: Rebirth nem ütötte meg olyan erősen a kulturális korszellemet, mint a The Dark Descent, ez egy ijesztően jól kivitelezett elbeszélés egy ember útjáról, aki legyőzi a belső és külső sötétséget. Karakterednek, Tasi Trianonnak fel kell derítenie, miért történt katasztrófa az expedícióján, és miért zuhant le a repülőgépük az algériai sivatagba, és miért nem emlékszik semmire a történtekből.

Ahogy az a Frictional Games egyik címétől elvárható, a Rebirth egy megrázó élmény. Amire azonban nem biztos, hogy számítanál, az a szívszorító tragédia, amely számos eseményét kíséri. Az érzelmi felfordulás az Amnesia: Rebirth kétszer akkora, mint amit a The Dark Descent és a Soma esetében együttvéve érezhettünk. Ha tehát szereted, ha a horrorjátékok mesterien szövik át a mélyebb témákat, ne hagyd ki a Rebirthet.

 

TESZT – Köszöntelek, halandó, a Káosz Birodalmában! Itt semmi sem az, aminek látszik és semmi nem úgy történik, ahogyan azt várnánk – habár a Total War: Warhammer széria utolsó epizódját már mi is nagyon vártuk, mert valljuk be, mi, a Négyek, a Sötét Istenek, a Káosz Hatalmai eddig igazán nem kaptuk meg azt a rivaldafényt, amit megérdemelnénk. Vajon a Total War: Warhammer III méltónak bizonyult nagyszerűségünkhöz? Olvass tovább, és megleled a választ, de figyelmeztetlek, itt semmi sem az…

 

Total War Warhammer 3

Platformok: PC

 

A Total War Warhammer 3 a játékvilág egyik legmegfelelőbb crossoverének legújabb része, amely a Warhammer epikus fantasy történetét a Total War nagyszabású stratégiájával ötvözi, és fantasztikusan magával ragadó élményt nyújt.

Akár a jófiút szeretnéd játszani, és az emberi frakciók egyikeként megfékezni a gonosz áradatát, akár a Káosz démoni isteneivel szeretnéd feldühíteni a poklot, rengeteg egységtípus van, amivel manőverezhetsz, és rengeteg taktikát sajátíthatsz el a súlyos kampányban és a stratégiai többjátékos módban.

 

 

Hollow Knight

Platformok: Xbox, PC

 

Egy félelmetes metroidvania stílusú RPG, amely egy aprócska, földalatti bogaras világot fedez fel, a Hollow Knight egy ütős indie 2D-s akció, amelyben brutális boss-okkal és veszélyes platformos szakaszokkal száll kell szembeszállnod az utad során.

Ez azonban nem csak a játékmenetről szól. Rengeteg rejtett történetet kell feltárnod, amelyek gyökerei miatt még sokáig fogsz töprengeni ennek az elfeledett királyságnak a történelmén, még jóval a stáblista lepergése után is.

 

 

Football Manager 2022

Platformok: Xbox, PC

 

A Game Pass előfizetésed részeként mostantól belevetheted magad a Football Manager mindent elsöprő világába, de figyelmeztetlek, lehet, hogy soha többé nem tudsz leszakadni róla, ha a műfaj rabja vagy.

A Football Manager 2022 a lehető legrealisztikusabb menedzseri tapasztalatot szimulálja és mérhetetlenül nagy mennyiségű adatot gyűjtöttek benne össze. A Football Manager 2022 a legigazabb tesztje a futballtudásodnak, hiszen a megalázó vereség és a győzelem között csak a taktikai érzéked áll.

A valós licencek egyre növekvő mennyiségével, a valódi játékosok mély listájával és a szinte elsöprő mértékű irányítással a kezedben nem csoda, hogy az emberek gyakran jelentkeznek valódi futballmenedzseri állásokra az FM-eredményeik felsorolásával az önéletrajzukban.

 

 

Minecraft

Platformok: Xbox, PC

 

Ah, Minecraft! A Mojang túlélő címe vitathatatlanul a Game Pass egyik alapdarabja, különösen most, hogy a Java és a Bedrock ugyanarról az indítóprogramról érhető el. Ez azt jelenti, hogy bármelyik verziót is szeretnéd játszani, és soha nem kell lemondanod a barátaiddal való csapatjátékról.

A Minecraft egy egyszerű játék (nagyrészt) a kockákra szól. Egy véletlenszerű világban fogsz spawnolni, ahol nincs semmi, és az egyetlen feladatod, hogy túléld az éjszakát. A Minecraft több mint egy évtizede tart, és a készítők valóban a játék és az építményeik szélsőséges határait feszegetik, hogy valami lenyűgözőt hozzanak létre.

Mindezek ellenére, ha még sosem próbáltad ki a Minecraftot, nincs is jobb alkalom, mint a jelen, hogy elkezdj egy otthont építeni és legyőzd az Ender Dragon-t.

 

Stardew Valley

 

Stardew Valley

Platformok: Xbox, PC

 

A méltán kedvelt Stardew Valley egy mély és finoman gyönyörű mezőgazdasági szimulátor, ahol a nagyapád tanyáját örökölve egy virágzó farmot építhetsz belőle.

Aranyos állatokat nevelhetsz, rengetegféle növényt termeszthetsz, felfedezheted a földalatti alagutak kiterjedt hálózatát, és új barátokkal találkozhatsz a közeli városban, miközben felépíted a saját gyönyörű vidéki életedet.

Úgy gondolod, hogy egy mezőgazdasági vállalkozás újjáépítése túl nagy feladat egyedül? Nos, az egész Stardew Valley-t nagyjából egy ember készítette, szóval nincs mentség arra, hogy ne adj bele mindent!

 

TESZT – A nukleáris világháború utáni posztapokaliptikus világban járunk, ahol közönséges bűnözök, véreskezű gyilkosok és őrült pszichopaták között kell a túlélned kis ranger csapatoddal a viszontagságokat és a kegyetlen összecsapásokat.

 

Wasteland 3

Platformok: Xbox, PC

 

Az eredeti Wasteland még a ’80-as években jelent meg, de a poszt-nukleáris USA mutáns márkája közvetlenül inspirálta egy másik sorozat magját, amelyről talán már hallottál – az első két Fallout játékot.

A Wasteland 2 (szintén a Game Passon) és a Wasteland 3 a klasszikus, nagy kamerás, stratégiai szerepjátékok formájára újjáélesztett Wasteland 2 (szintén a Game Passon) a Falloutban mindenki által kedvelt különleges világot idézi és a csúcsra pörgeti azt.

Miközben segítesz az Arizona Rangersnek elnyerni Colorado erőskezű vezetőjének, a Pátriárkának a bizalmát és támogatását, eldöntöd egy olyan kereskedőbanda sorsát, akik csak halloweeni jelmezeket viselnek, kiszabadítod a manókat a Mikulás drogműhelyében, és felveszed a harcot egy gonosz szektával, amely egy igazán félelmetes lényt imád: Ronald Reagant.

 

 

Vampire Survivors

Platformok: Xbox, PC

 

A Vampire Survivors napjaink hatalmas indie-őrülete és egyben egy olyan játék, ahol őszintén szólva nem sok mindent csinálsz. Ez azonban épp az öröme. Ne ítélkezzünk az alapján, hogy elavult tűnik, vagy hogy az előbb mondtuk, hogy egyáltalán nem csinálunk sokat, mert ez a játék lényegében ingyen szerotonint biztosít.

A cél az, hogy túléld, amíg csak tudod az ellenségek hordái, a zsákmány és a power ups, hogy frissítéseket, és így próbálja túlélni még tovább. Lehet, hogy minimalistának tűnik, mert az is, de biztosíthatunk, hogy pont ettől olyan nagyszerű a játék.

 

A játék fejlesztőcsapatának feje azt nyilatkozta, hogy a Microsoft Flight Simulator Xbox One-on legalább olyan lenyűgöző lesz, mint PC-n.

 

Microsoft Flight Simulator

Platformok: Xbox, PC

 

A 2006-os Microsoft Flight Simulator X folytatása, a Microsoft Flight Simulator az 1982 novemberében indult sorozat 11. része.

Az Asobo Studio által fejlesztett és az Xbox Game Studios által kiadott játék 2020. augusztus 18-án jelent meg Windowsra és 2021. július 27-én Xbox Series X/S-re. A klasszikus Microsoft Flight Simulator élmény, amit mindenki ismer és szeret, visszatért ezzel az új belépővel, néhány frissítéssel egy új funkcióval, amit érdemes megnézni.

A játék mostantól továbbfejlesztett fizikamotorral rendelkezik, amely valósághű repülési vezérlőfelületeket biztosít. A Microsoft Flight Simulator mesterséges intelligenciája olyan elemeket is valós időben beépít, mint az időjárás és a valós légi forgalom. Az új rész emellett leszállási kihívásokat, segédprogramokat és a levegőből látható, fényképezhető szafarikat is tartalmaz.

A játékos tetszőleges repülőgépet választhat, pontos pilótafülkékkel, és tetszőleges város felett repülhet, útja során érintve az összes nevezetességet és híres helyet.

A Standard kiadásban több mint 20 repülhető repülőgéphez férhet hozzá a játékos, a Deluxe kiadás pedig a repülőgépek megnövelt katalógusát kínálja, további 5 repülőgéppel bővülve. A Premium Deluxe Edition játék során ez a szám 10-re nő.

 

 

Pentiment

Platformok: Xbox, PC

 

A Pentiment az Obsidian Entertainment népes csapatától származik, és egy abszolút gyöngyszem az Xbox Game Passon. Ez egy illusztrált, narratíva-központú játék, a legszebb stilizált művészettel, amit egy ideje láttunk.

Andreas Maler szerepében játszhatsz a 16. századi Európában, ahol karakterek sokaságával találkozhatsz, miközben rejtélyeket fedezel fel és próbálod megoldani őket. A Pentiment a „történelmi intrikák csodálatos faliszőnyege”, ahogyan azt a mi Jim Trincánk mondta, és a köztünk élő történelemrajongók hihetetlenül jól fogják érezni magukat.

 

MOZI HÍREK - A Plague Tale-produkció Amiciát és Hugót követi majd nyomon, akik a túlélésért küzdenek a fekete halál és az inkvizíció idején.

 

A Plague Tale: Requiem

Platformok: Xbox, PC

 

A Plague Tale: Requiem a Plague Tale: Innocence című elődöt követi, és a középkori fantasy világba csábít. Ha még nem voltál beavatva a játékba, akkor már csak azért is érdemes megnézned, hogy vizuálisan mennyire lélegzetelállító tud lenni.

Ahogy a címből már sejthetted, ebben az akció-kalandjátékban a te szereped az, hogy Amicia bőrébe bújva védekezz a fekete pestist terjesztő patkányhordák és a francia inkvizíció katonái ellen. Mindent egybevetve, ez egy érzelmes történet két testvérről, amely a középkori Franciaországban játszódik, és még sokáig veled marad, miután befejezted a játékot.

 

TESZT - Már korábbi a TheGeek.hu-n megjelent írásomban, a Chaosgate: Daemonhunters leírásában is említettem, hogy közel áll cinikus lelkemhez a Warhammer 40 000 világának totális antiutópiája.

 

Warhammer 40,000: Darktide

Platformok: PC

 

A Warhammer 40,000: Darktide egy első személyű kooperatív akciójáték, amely a Warhammerhez hasonlóan működik: Vermintide 2. Neked, és legfeljebb három további barátodnak kell felvenned a harcot az ellenség hullámaival. Hogy még egy kicsit megfűszerezzük a dolgokat, kiválaszthatod a saját osztályodat, megjelenésedet és nemedet, így belemerülhetsz az RPG oldalába.

Ebben a bonyolult környezetben lövöldözős szórakozást, nagy figyelmet a részletekre, és ami a legfontosabb, kihívást találsz. Ez azonban sajnos csak PC-n érhető el a Game Pass-ra.

-theGeek-

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu