The Last of Us Part I: végre Európában is kapható lesz a Firefly Edition!

Nem, nem tévedtünk el az időben, és nem három és fél hónappal később publikáltuk ezt a posztot!

 

A The Last oF Us Part I egy olyan játék, amiről el lehet mondani, hogy felesleges, hiszen az eredeti a Naughty Dogtól 2013-ban jelent meg PlayStation 3-ra, és alig egy évvel később, 2014 júliusában már a PlayStation 4-es remasterelt verzió is eljutott hozzánk (ebben a Left Behind DLC is ott volt). Szóval a Sony előző két konzolján ott volt már a játék, így ebből adódólag is érthetetlen volt, hogy miért kellett (megint) felújítani Ellie és Joel történetét.

Korábban írtunk már arról, hogy a The Last of Us Part I korlátozott példányszámú, mind a két alkalommal is felfoghatatlanul gyorsan elfogyó Firefly Edition változata sérült állapotban jutott el sok amerikai játékoshoz, és akkor még nem nagyon tudtuk, hogy vajon Európában is kiadja-e a Sony Interactive Entertainment a csomagot. Kissé furcsa, hogy három hónappal a játék megjelenése után (!?) jött a bejelentés, hogy Európában is kapható lesz a pakk, igaz, a PlayStation Directen keresztül, és ez a szolgáltatás (ahonnan a Sony-tól közvetlenül lehet például konzolt is vásárolni) jelenleg Magyarországon nem aktív.

A The Last of Us Part I Firefly Edition 100 fontot, vagy 110 eurót kóstál, úgyhogy minimum 44 ezer forintot kell perkálni érte. Ezzel a játék mellett kapunk egy korlátozott steelbook tokot, továbbá a The Last of Us: American Dreams képregény első négy számát új borítóval. A játékon belül is kapunk pluszokat: gyorsabban kraftolhatunk, gyorsabban gyógyíthatjuk magunkat, a 9 milliméteres fegyverek újratöltése kevesebb időt vesz igénybe, a puskákba több töltényt tehetünk, robbanó nyilakat használhatunk, megkapjuk a Dither Punk szűrőt, illetve a Speedrun módot. Hat fegyverskin is van (fekete/arany 9mm-es pisztoly, ezüst filigree 9mm-es pisztoly, gumi taktikai shotgun, faragott tölgyfa shotgun, hófehér íj, karbonfekete íj).

A The Last of Us Part I Firefly Edition január 26-ától lesz Európában kapható; a játék PC portja március 3-án jön Steamre és Epic Games Store-ra, míg a TV-adaptáció január 15-étől a HBO Maxon lesz látható.

Forrás: VGC

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu