Egy furcsa PlayStation Store bug miatt a Maneater több ezer dollárba kerül!

A Sony honlapján csillagászati összeget kérnek a a Maneater című nyílt világú cápás játékért, amely a PlayStation Plus Extrához is jár.

 

A Maneater című nyílt világú cápás játék rövid ideig felháborító áron szerepelt a PlayStation Store-on. A népszerű játék először 2020-ban jelent meg, és gyakran több digitális kiárusításon belül is megtalálható, valamint a Microsoft Xbox Game Pass és a Sony PlayStation Plus Extra kínálatában is otthonra talált. Egy játékos szerencsétlenségére a Maneater megvásárlására tett kísérlete az eladás ellenkezőjére vezetett.

A Tripwire Interactive Maneater című játékában a játékosok egy cápát irányítanak, amely bosszút akar állni az anyját megölő emberek ellen. A szórakoztató játékmenetben a bikacápa a kisebb tengeri élőlények felfalásával növekszik, míg végül elég erőssé válik ahhoz, hogy felvegye a harcot a keményebb ellenfelekkel. Az egész játék olyan, mintha az Odell Down Under egy véresebb, modernebb változata lenne. Ez teszi a PlayStation és az Xbox megfelelő előfizetéses szolgáltatásainak egyik csúcspontjává.

A Sony éppen idén mutatta be a PlayStation Plus új szintjeit, amely az időközben megszűnt PlayStation Now szolgáltatást hajtotta össze. Ezáltal a teljes szolgáltatás szép versenytársává vált az Xbox Game Passnak, amelyhez számos AAA-játék csatlakozott, valamint olyan kissé kisebb gyöngyszemek, mint a Maneater. Amikor azonban Krazylegs127 Reddit-felhasználó megpróbálta igényelni a játékot a PlayStation Plus Extra szolgáltatásban, észrevette, hogy a feltüntetett ár csak valamivel magasabb a szokásos 20-40 dolláros árnál. Remélhetőleg senki sem próbálta meg akkoriban megvenni a játékot, mert ez az ár borsos tízezer font volt (ami jelenleg tizenkétezer lepedőnek felel meg amerikai dollárban).

Az online árképzési hibák nem újdonságok, amelyek alkalmanként komoly kedvezményekkel, vagy néha akár ingyenes játékkal is kedveskednek a fogyasztóknak. Különböző okok miatt az árak könnyen a másik irányba is elmehetnek. Többek között az infláció miatt az előállítási költségek a fogyasztó ölébe hullhatnak. Maga a Sony például nemrégiben több, nem amerikai országban is áremelést vezetett be a PlayStation 5 esetében. Míg ez egy fizikai termék esetében ésszerű lehet, addig a digitális termékek esetében nem sok precedens van arra, hogy hirtelen árnövekedést kapjanak. A Maneater esetében azonban úgy tűnik, hogy ez egyszerűen csak egy hiba.

Krazylegs127 szerencséjére úgy tűnik, előfizetett a PlayStation Plus szolgáltatásra, így ingyenesen letölthette a játékot. És az igazat megvallva, a tízezer dollár 100%-os kedvezménye elég jó üzletnek tűnik bármilyen játék esetében.

A Maneater már elérhető PC-re, PS4-re, PS5-re, Switch-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu