A PlayStation 3 emulátor már minden egyes PS3 játékot képes elindítani

Egy népszerű PlayStation 3 emulátor mostantól minden egyes játékot elindít, amely a konzolra megjelent, ami új mérföldkövet jelent a fejlesztésében.

 

A PlayStation 3 emulátor fontos új mérföldkőhöz érkezett, és most már minden PS3-játékot képes sikeres képkimenetre bootolni. A Sony hetedik generációs konzolja által használt, hírhedten bonyolult Cell processzor jelentős akadályt jelentett az emulátorfejlesztők számára, de az elmúlt néhány évben jelentős előrelépés történt ezen a téren.

Bár a PS3 ma már örökölt platformnak számít, a Sony konzolja még mindig meglehetősen releváns sok játékos számára, köszönhetően azoknak a minőségi játékoknak, amelyeket végül az élete során kapott. Az exkluzív játékok között olyan címek szerepeltek, mint a Metal Gear Solid 4, az eredeti Demon’s Souls és a Gran Turismo 6, és ezek PC-n való emulálása sok játékos számára fontos szempont volt.

A PlayStation 3 emuláció az eredeti konzol összetettsége miatt leginkább az RPCS3-ra szorult vissza, és az utóbbi időben fontos előrelépés történt. Sőt, a hivatalos RPCS3 Twitter-fiók nemrég bejelentette, hogy az alkalmazás már hivatalosan is képes minden valaha megjelent PS3-címet elindítani. Ebbe beletartoznak a legjobb PlayStation Plus Premium PS3 játékok is, mint például az Infamous és a Ratchet & Clank: A Crack in Time. Megjegyzendő azonban, hogy ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy jelenleg valóban minden PS3-as játék játszható PC-n.

Nevezetesen, a PS3-játékok összességének alig 68%-a játszható teljesítménnyel és játéktörő hibák nélkül, a fennmaradó mintegy 32%-uk pedig bootolható, de még mindig játszhatatlan. Természetesen az RPCS3 az idő előrehaladtával tovább fog fejlődni, és most már gyakorlatilag elkerülhetetlennek tűnik, hogy az összes PS3-exkluzív játék végül jól fog futni PC-n. Mivel a Sony rengeteg exkluzív játékkal rendelkezik, nem különösebben furcsa, hogy egy működő PS3 emulátor olyan népszerű lenne, mint amilyen jelenleg.

A Sony persze nem szólt bele az ügybe. Míg más cégek, mint például a Nintendo, keményen fellépnek minden emulációval kapcsolatos dologgal szemben, addig a Sony nem volt ilyen drákói ebben a tekintetben. Nemrég a Valve törölt egy Steam Deck videót, amelyben Switch emuláció szerepelt, hogy elkerülje a lehetséges problémákat, amelyek abból adódhatnak, hogy a Nintendo ügyvédei az új eszközt veszik célba.

Érdemes lehet kiemelni, hogy lehetséges, hogy maga a Sony is dolgozik a PS3-játékok emulációján a PlayStation 5 számára. Korábban, 2022-ben Jeff Grubb kiszivárogtató azt állította, hogy teljesen elképzelhető, hogy a Sony keresi a módját annak, hogy régi klasszikusokat futtasson legújabb konzolján. Ebből a pletykából egyelőre semmi sem lett, de mivel ezek a dolgok időbe telnek, csak találgatni lehet, hogy a jövőben történhet-e valami ilyesmi.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu