Ghost of a Tale 2: kijött az első screenshot a hangulatos egérkaland folytatásából!

Az indie fejlesztő SeithCG megosztott egy képet, amely megerősíti, hogy a Ghost of a Tale 2 fejlesztés alatt áll.

 

 

A SeithCG által fejlesztett Ghost of a Tale 2 első screenshotja végre felkerült a netre. A 2018-as humoros lopakodós RPG folytatását már régóta kérték a rajongók. Ám az indie fejlesztő sosem erősítette meg határozottan, hogy fejlesztés alatt áll a folytatás. Eddig csak egy-két homályos kép volt, ami inkább csak teaserként szolgált, mint megerősítésként.

A Ghost of a Tale Tilo, egy kis egérdalnok történetét meséli el, aki feleségét, Merrát keresi, miután a párost bebörtönözik és elválasztják egymástól.

Az eleinte cuki szösszenetnek tűnő játékról hamar kiderül, hogy magával ragadó történettel, meglehetősen mély karakterfejlődéssel és vonzó grafikai stílussal rendelkezik. Eredetileg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra jelent meg, és általában pozitív kritikákat kapott. A Ghost of a Tale később Nintendo Switchre és Amazon Lunára is átkerült.

A fejlesztő SeithCG nemrég megosztott egy képernyőképet a Ghost of a Tale 2-ből a Twitteren, egyszerűen a következő felirattal: „Látták ezt az egeret…?” A képen egy olyan helyszín látható, amely hasonlít az első játék Jail nevű területére. Az ismerős tárgyak mellett Tilo körözési plakátja lóg a falon. A hozzászólásokban a rajongók máris izgatottságuknak adtak hangot a kép és a hozzá tartozó GhostOfATale2 hashtag miatt. Néhányan azt is észrevették, hogy az indie fejlesztő a Unityről az Unreal Engine 5-re váltott.

Sajnos ez még csak egy első screenshot, és a SeithCG egy Twitter-kommentre azzal a pontosítással válaszolt, hogy csak nyolc hónapja dolgoznak az Unreal Engine-nel. Mindent újra kellett tanulniuk. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a fejlesztőcsapat hihetetlenül kicsi, a Ghost of a Tale 2 megjelenési dátumával kapcsolatos várakozásokat valószínűleg visszafogottan kell kezelni.

Az első játékot lényegében egy egyszemélyes csapat fejlesztette: Lionel „Seith” Gallat, a filmipar veteránja, aki korábban animátorként dolgozott a Dreamworksnél és a Universal Picturesnél.

Miután értékes tapasztalatokat szerzett olyan címeken, mint az Illumination Entertainment-féle Gru, az Elvitte a víz és a Lorax, Gallat áttért a játékfejlesztésre, és egy Indiegogo crowdfunding kampányon keresztül szerezte meg a Ghost of a Tale finanszírozását.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu