iPhone 15: olcsóbb alapmodellek, de nem lesz Mini modell?

TECH HÍREK – Az Apple iPhone 14 Plus iránti alacsony kereslet miatt a techcég kicsit módosíthat a tervein.

 

Szeptemberben jelentette be az Apple a tizennégyes iPhone-t, aminek Pro és Pro Max modellje kifejezetten jól fogy. Ez viszont nem mondható el az alap, illetve a Plus modellről. Ezért tervez állítólag úgy a cég, hogy az iPhone 15, illetve a valamelyest nagyobb iPhone 15 Plus olcsóbban jelenhet meg jövő ősszel. Mivel az Apple az alap és a Pro modellek között lassan szétnyitja az ollót, értelmes lépés lehet az árban is nagyobb különbséget alkalmazni.

Az iPhone 13-as és 14-es között nincs nagy ugrás, ami miatt sokan a régebbi modelt veszi közvetlenül az Apple-től. Az iPhone 14 Plus 900 dollár (errefelé értelemszerűen sokkal több, mert jobban teljesít), de ez csak nagyobb kijelzővel és akkumulátorral rendelkezik, így nem csoda, ha sokan inkább rádobnak 200 dollárt az iPhone 14 Pro Maxért, aminek dizájnja, kijelzője, kamerája és A16 Bionic chipje több extrát nyújt. Nem véletlen, hogy a Pro/Pro Max erősen fogy.

„A yeux1122 által a Naver-en közzétett bejegyzés szerint az iPhone 14 Plus lanyhuló eladásai „messze vannak” még az Apple legalacsonyabb becsléseit is, és az Apple új stratégiákat fontolgat az iPhone 15-tel, hogy megfordítsa a tendenciát. Az Apple évekre előre megtervezi a telefonok megjelenését, így nem valószínű, hogy az iPhone 15 Plusszal kapcsolatos terveit lemondja. Az Apple azonban „komolyan” fontolgatja az árcsökkentést […] Yeux1122-nek tisztességes tapasztalata van a szivárogtatások terén: pontosan megjósolta az iPhone 14 Pro árát, chipjét és színeit, valamint a 10. generációs iPad dizájnváltozásait és megjelenési dátumát,” írja a Macworld. Az árról nincs szó. Nem kizárt, hogy mondjuk 700 dollár lesz az iPhone 15 alap változata (ennyi az iPhone 13 Mini), nem pedig 900, és 900-ért értékesítheti az Apple a Plus verziót.

A 15-ös iPhone Pro és Ultra exkluzív funkcióival több pénzt generálhat az Apple-nek, ami így megnövelheti az átlagárat. A LeaksApplePro szerint ne számítsunk viszont arra, hogy lesz Mini modell az új telefonból, mert a cég nem tervezik vele. A 13-as Mini bár nem fogyott jól, ebből is milliónyi kelt e, és szeptemberben Ming-Chi Kuo, egy elemző szerint többet adtak el mint az iPhone 14 Plusból.

Úgyhogy 2023 során érdekes lesz látni, mit lép az Apple az iPhone 15-tel…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu