Tűkön ülve várjuk őket – A tíz legjobban várt játék 2023-ban

TOP LISTA – Vajon milyen játékokra számíthatunk a most kezdődő évben? Íme a 10 legjobban várt játék, amely 2023-ban jelenik meg.

 

 

Tegnap ért véget egy olyan év, amelyet sok késés, de mindenekelőtt sok csúcsminőségű megjelenés is jellemez. Elden Ring, Horizon, God of War, Xenoblade, Bayonetta, Monkey Island, Neon White, Norco, Tunic.

A világjárvány ártott a médiumnak – mint minden másnak, ugyan már -, de úgy tűnik – ha kis lépésekkel is – de kedvenc hobbink kezd formálódni. És 2022 már most a játéktörténelem egyik legélénkebb éve (talán 2017 óta). Ebben az esetben 2023 ugyanolyan jónak vagy még jobbnak ígérkezik, legalábbis papíron.

Itt az ideje tehát előre tekinteni, megnézni, mi vár ránk, és kiválasztani a kedvenceinket. Aztán tegyünk fel egy hype-hőmérőt, hogy megnézzük, milyen elvárások elé nézünk az új évben, milyen játékokban bízunk jobban.

Persze, majd előfordulhat, hogy némelyikük csalódást okozhat nekünk. Az élet már csak ilyen. Vagy hogy 2024-re eltolják őket, bár a legtöbbjüknek közeli a dátuma, és csak bizonyos esetekben számítunk erre.

Legyünk optimisták, és tekintsük át, hol találjuk meg valószínűleg a sok tavaly megjelent klasszikus utódját idei játékok között.

 

Íme a 10 legjobban várt játék, amely 2023-ban jelenik meg:

 

 

  1. Suicide Squad: Kill the Justice League

 

Megjelenési dátum: május 26.

Platformok: PC, PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC

Mit kapsz, ha egy halálos mesterlövész bumeránggal hadonászó fenyegetőt, egy pszichopata pszichiátert és egy óriási humanoid cápát raksz össze?

Nos, egy kis zűrzavart.

Már, ha az Suicide Squad: Kill the Justice League-ről trailerek alapján lehet ezt mondani. A Rocksteady Games akciódús DC-kalandjában egy csapat elborult szupergonosz fog össze, hogy legyőzze Metropolis legjobb hőseit.

Egy idegen invázió által megrontva, amely az Igazság Ligáját a város ellen fordította, az Öngyilkos Osztagnak meg kell ölnie az Igazság Ligáját. Különben Amanda Waller felrobbantja a fejüket.

Ennek a rozoga csapatnak az egyedülálló erejét veheted át, amikor az Öngyilkos osztag: Kill the Justice League megjelenik.

 

Egy Zelda-rajongó kiszúrt egy izgalmas részletet, amelyet a Nintendo hamarosan megjelenő The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom című játékának egyik bolti reklámjában talált.

 

  1. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

 

Megjelenési dátum: május 12.

Platformok: Nintendo Switch

A rajongók a Legend of Zelda Tears of the Kingdom című játékban ismét Link bőrébe bújhatnak. A cím kétségtelenül hatalmas tömegeket vonz majd, amikor jövő év május 12-én megjelenik.

Amit most tudunk, az kevés, de az biztos, hogy Hyrule világa számít. Azt gondolnánk, hogy mostanra már kitalálták, hogyan tartsák biztonságban.

A Tears of the Kingdom a földön és a felhők felett fog játszódni. Ez két világot hoz létre, ahol a játékosok felfedeznek majd valamit, ami történt, hogy eljussunk odáig, ami valós időben játszódna le.

Május még elég messze van, így a megjelenés előtt még sok mindent megtudhatunk a zászlóshajó címről.

 

De aztán az LCG Entertainment nevű holdingvállalat jó tündér módjára lecsapott, és feltámasztotta a stúdiót. Ennek részeként született újjá a The Wolf Among Us 2 is.

 

  1. The Wolf Among Us 2

 

Megjelenési dátum: 2023

Platformok: PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, PC

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy magánnyomozó, akit Bigby Wolfnak hívtak. A The Wolf Among Us 2, 2023-ban jelenik meg. Egy egész grimoárnyi mesét is csomagol.

Az eredeti játékban Bigby éppoly fantasztikus, mint amilyen sötét, egy gyilkosra vadászott. De sajnos egy sor nagy bajba keveredett, miközben Fable Time lakóit védte.

A folytatás megtartja az összes noir-hangulatú világépítést és a komor történetmesélést. Ehelyett egy új krimit kínál, amelyet epizódok sorozatában kell kibogozni. Ez az elágazó választási narratíva határozottan a forró székbe helyez téged, hogy eldöntsd a mesék sorsát. Próbáld meg tehát megőrizni a fejed és a körülötted lévők fejét a 2023-ban megjelenő egyik legjobban várt játékban.

 

A Final Fantasy XVI fejlesztői új információkat árultak el a készülő tripla A-s JRPG-ről, többek között a kevéssé emlegetett party-rendszerről.

 

  1. Final Fantasy XVI

 

Megjelenési dátum: június 22.

Platformok: 1: PlayStation 5, PC

A sorozat 15 fővonalbeli játékával már régen elejtették volna a Final világot. De a JRPG-rajongók szerencséjére a Final Fantasy XVI folytatja az epikus kalandok és szívszorító történetek sorát.

Ebben az évszázadban az anyakristályok fényében fürdőző, gyönyörű földet láthatunk. Óriási, régi, gyönyörű jelzőkkel lehetővé teszik az ott összegyűltek számára, hogy a legvarázslatosabb luxuséletet éljék, ami sokkal erősebb és esztétikusabb, mintha egy darab kvarcot ragasztanánk a fejünkre. De, a jegyzőkönyv kedvéért, én megpróbáltam.

 

Allen Adham, aki a Diablo IV felelős producere, egy rövid nyilatkozattal élt. Blizzard

 

  1. Diablo 4

 

Megjelenési dátum: június 6.

Platformok: PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, PC

A Diablo 4-gyel pokolian jól fogsz szórakozni. Rajtad múlik, hogy megmentsd a világot, és szembeszállj Lilith baljós erőivel.

Vedd magadra a nehézsúlyú barbár, az alakváltó druida, a titokzatos nekromanta, az ügyes gazember vagy az elemi varázsló szerepét.

Csiszold a képességeidet, miközben kiirtod a szentélyt ostromló gonosz erőit, felfedezd a sötét fantasy nyílt világot, és még más játékosokkal is felveheted a harcot PvP-csatákban. Ha úgy gondolod, hogy elég kemény vagy.

Angyali kezeidet vagy démoni tehetségedet -nem ítélkezem- a Diablo 4 megjelenésekor szerezheted be.

 

A Capcom egy rövid új gameplay trailert ad ki a közelgő Resident Evil 4 Remake-ről, ami látszólag egy hatalmas változást erősít meg.

 

  1. Resident Evil 4 Remake

 

Megjelenési dátum: március 24.

Platformok: Xbox Series X|S, PC

 

Ha már a négyesnél tartunk, a túlélőhorror rajongói odakint örömmel hallhatják, hogy 2023-ban még több horror lapul a horizonton. A Resident Evil 4 vaskos árnyéka egyre közelebb kerül, Leon S Kennedy pedig a legújabb Resident Evil remake-ben ismét zombikat robbantgat.

A játék hat évvel a Raccoon Cityt korábban megtizedelő fertőző zűrzavar után játszódik egy hátborzongató európai településen, ahol valami határozottan gyanús volt. Leon az elnök lányának megmentésére indul, és a túlélésért küzdve mindenféle furcsa és aggasztó lényekkel veszi fel a harcot.

Az újragondolt történettel, a gyönyörű, feljavított grafikával és a frissített játékmenettel a Resident Evil 4-ben újra átélheted a túlélőhorror egyik legszebb pillanatát.

 

A Starfield, Todd Howard és a Bethesda űrkalandja 2022-ben érkezik, kizárólag Xbox platformokra.

 

  1. Starfield

 

Megjelenési dátum: 2023

Platformok: Xbox Series X|S, PC

Nem titok, hogy az űr népszerű játszótér a videojátékok felfedezésére, de egyesek azt állítják, hogy ezt még sosem csinálták igazán jól. A Bethesda, a Fallout játékok és az Elder Scrolls készítői azonban a Starfielddel ismét hatalmasat akarnak alkotni az iparágban.

A Starfield egy egyjátékos RPG, amely a fejlesztők állítása szerint a galaxisba repíti a játékosokat. Tegyük fel, hogy játszottál már valaha Bethesda-játékkal. Ebben az esetben a dolgok ismerősnek tűnnek és ismerősnek tűnnek majd a történetvezérelt párbeszédekkel, a felfedezésre váró, kiterjedt világgal és a fejlődési rendszerrel, amely meghatározza a játékban tett utadat.

Maga a Starfield is fantasztikusan néz ki, mindenki számára van benne valami. Szeretnél testre szabni és repülni egy űrhajóval? Megteheted.

Mit szólnál egzotikus bolygók felfedezéséhez? A játékban körülbelül 1000 van belőlük.

Hogy a cég képes lesz-e egy ekkora játékra, azt majd meglátjuk. Mégis, nehéz azt állítani, hogy nem ez az egyik legjobban várt játék, ami 2023-ban jelenik meg.

 

Miután bemutatta a Dead Space Remake összes fejlesztését, az EA Motive arra invitál minket, hogy jegyezzünk fel egy dátumot a naptárunkba...

 

  1. Dead Space Remake

 

Megjelenési dátum: január 27.

Platformok: Xbox Series X|S, PC

A Dead Space, a 2008-as túlélőhorror remekművének lenyűgöző remake-je 2023-ban tér vissza.

A dicsőséges találkozásokkal és rémisztő szörnyekkel telezsúfolt Dead Space egy mérnök virtuális mentőakcióját követi nyomon, amely nagyon rosszul sül el. Úgy, hogy mindenki mutálódik a húsos, gyilkos szörnyek módjára rosszul.

Isaac kétségbeesetten keresi barátnőjét, és csak bányászfelszereléssel felfegyverkezve az USG Ishimurán reked, amikor egy idegen csapás veszi át az uralmat. Gyakran szembesül a kollégái összes holttestéből előbukkanó nekromorf hordákkal.

Ha a lényeg intenzíven hangzik, várd ki, mit tartogat ez a vizuálisan feljavított és játékmenetileg is továbbfejlesztett változat 2023. január 27-én. Sok szerencsét!

 

Az Electronic Arts, a Respawn Entertainment és a Lucasfilm Games egy intenzív trailerrel hivatalosan is leleplezte a Star Wars Jedi: Survivort.

 

  1. Star Wars Jedi: Survivor

 

Megjelenési dátum: március 17.

Platformok: PC: PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC

Irány most egy messzi-messzi galaxis. A Star Wars Jedi Survivor, a nemrég megjelent Star Wars Jedi Fallen című kedvenc folytatása öt évvel az első játék lezárása után folytatja a jedik útját.

Most egy Jedi lovag vagy, aki jól ért az erőhöz. Így hát kegyetlen ügyességgel vívj a fénykardoddal harcot a birodalom sötét tartományaiban, és élj újdonsült lovagságodnak megfelelően, mint a galaxis egyik utolsó megmaradt Jedije.

 

Marvel's Spiderman 2 - Bejelentve!

 

  1. Marvel’s Spiderman 2

 

Megjelenési dátum: 2023

Platformok: PS5

A 2023-ban PS5-re csúszó nem más, mint a Marvel’s Spiderman 2. A folytatásban Peter Parker és Miles Morales utazása folytatódik, miközben szuperhőseink új, hatalmas ellenfelekkel szállnak szembe.

Nos, ha elég sokáig el tudod szakítani magad a Marvel New Yorkban való hálócsapkodás örömétől, hogy megküzdj velük. Ez a feladat kicsit csábítóbbá válik a hírhedt Venom megjelenésével.

Azt már tudjuk, hogy a Marvel Spiderman 2 2023-ban érkezik PS5-re, de az év előrehaladtával további részletekre kell figyelnünk Pókérzékünket. A bejelentő trailert elnézve azonban megéri majd várni.

-theGeek-

 

 

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu