Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon: megérkezett az ESRB-besorolás!

Az ESRB besorolta a Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon-t, így a rajongók képet kaphatnak arról, hogy mire számíthatnak a játékmenet közbeni erőszak tekintetében.

 

 

Az ESRB minősítő testület megadta a hamarosan megjelenő Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon besorolását. Részleteket tudtunk meg arról, hogy mire számíthatunk a játéktól a megjelenéskor. Az először a 2022-es The Game Awards során bejelentett játék a Bayonetta 3 csúcspontját jelentő befejezés és a karakter előtörténetét mutatja be. Ráadásul a mutatós, harmadik személyű akcióstílus helyett izometrikus felülnézeti nézőpontból érkezik.

Ez a változás kihat a játék értékelésére is, hiszen a bombasztikus, izgató és kifejező felnőtt óriásdémonokkal való harc helyett a karakter fiatalabb és tapasztalatlanabb változata látható, aki egy szeszélyesebb és mesekönyvszerű kalandot él át.

Az ESRB honlapján a Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon-t besorolták még a játék március 17-i megjelenése előtt. Ez alapján a rajongók már sejtik, hogy mire számíthatnak a spin-offtól az erőszak és egyéb elemek tekintetében a játékmenet során.

Az ESRB T besorolást adott a játéknak. Ez eltérést jelent az előző három címtől. Azok mindegyike M, azaz Mature besorolást kapott ugyanis. A Bayonetta-sorozat korábban az erőszak, a vér, valamint az erős nyelvezet és a szuggesztív témák miatt kapta ezeket a besorolásokat. Mivel az Origins egy sokkal intimebb mesejáték, az ESRB ezt egy szelídebb besorolással tükrözi, amely helyette animált vért és fantasy erőszakot tartalmaz.

A Bayonetta Origins konkrét játékmenetének részleteit is megosztották a Ratings Summary szekcióban, ahol leírják, hogy Cereza egy erdőben rohangál, rejtvényeket old meg, és nem csak démonokkal, hanem tündérekkel is megküzd. Azt is megjegyzi, hogy a harcot úgy kezelik, hogy a játékos Cheshire-t irányítja a közelharci támadásokhoz, míg Cereza varázslatokat szór az ellenségre. Az összefoglaló olyan befejező mozdulatokat is leír, ahol egy lényt egy Iron Maiden belsejébe helyeznek. Ez arra utal, hogy a korábbi fővonalbeli részek kínzótámadásai a könnyedebb jellege ellenére ebben a spin-offban is használhatók lesznek.

Annak ellenére, hogy a Bayonetta Origins a fiatalabb Cerezára koncentrál, úgy tűnik, hogy a fővonalbeli játékok elemei továbbra is szerepelnek majd a játékban, de olyan tompított módon, ami jobban illik a játék egyedi művészeti stílusához és irányához.

Nagyon úgy tűnik, hogy a játék hangulatában és játékmenetében messze áll a régebbi címektől. Ugyanakkor ígéretes exkluzív címnek tűnik a Switch számára.

Forrás: ESRB

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu