Erő a köbön? Az Nvidia bemutatta az RTX 4070 Ti grafikus kártyát!

TECH HÍREK – Az Nvidia bemutatta új RTX 4070 Ti grafikus kártyáját, amely a korábbi élvonalbeli RTX 3090 Ti megönvelt teljesítményű utódja.

 

 

Az Nvidia leleplezte új GeForce RTX 4070 Ti grafikus kártyáját a CES 2023 kiállításon tartott GeForce Beyond stream keretében. A cég RTX 40-es szériája széles körben népszerű a PC-s játékosok és grafikusok körében. Nagyobb teljesítménye jobb játékélményt, valamint gyorsabb kép- és videó-renderelést és szerkesztési sebességet tesz lehetővé.

Ahogy a játékok grafikailag és mechanikailag egyre összetettebbé válnak, úgy nő az igény az erős grafikus kártyákra.

Az RTX 4070 Ti-t az Nvidia a DLSS 3 teljesítményének javítására tervezte. Ez a vállalat harmadik generációs supersampling technológiája, amely csak az RTX 40-es sorozatú grafikus kártyákhoz érhető el. Ez azt jelenti, hogy az RTX 4070 Ti háromszor jobb teljesítményt nyújt majd, mint az RTX 3090 Ti grafikus kártya, az előző generáció elsődleges technológiája. Az RTX 4070 Ti 799 dolláros fogyasztói áron január 5-től lesz kapható. Mivel a cég két hét alatt eladta az RTX 4090-es grafikus kártyák első készletét, várhatóan ez az új kártya is rendkívül jól fogy majd.

 

 

 

 

Amikor az Nvidia kiadta az RTX 4090 Ti grafikus kártyákat, rögtön egy csoportos keresetet indítottak ellene. A legtöbb panasz az olvadó kábelekre és a hibás 16 tűs csatlakozókra irányult. A vállalat kiadott egy közleményt ezekkel az állításokkal és problémákkal kapcsolatban. Ebben kifejtette, hogy ennek aránya mindössze 0,04%, és azt is, hogy visszavont és visszahívott néhány kártyát annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő többet. A rajongók tehát megnyugodhatnak, hogy a vállalat minden óvintézkedést megtesz.

Az Nvidia a technológiai világ nagyon sok területén ugrott be a színtérre, ami természetesen a játékokat is magában foglalja.

A cég egyik alkalmazottja még egy új Tegra chipre is utalt, amelyet az új Nintendo Switch Pro konzolban használnának. Így a Nintendo hibrid konzolja megkapná az annyira szükséges teljesítménynövekedést, hogy a grafikailag igényesebb játékok zökkenőmentesebben fussanak.

Az RTX 4070 Ti tehát január 5-én kerül a boltokba. A játékosok 799 dollárért (kb. potom 302 000 forintért) vehetik majd kézbe az erős grafikus kártyát, és élvezhetik a grafikus teljesítmény, a betöltési idők és a képkocka sebesség növekedését.

Forrás: Nvidia

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu