Remake-et kap a Persona 3?

Az Atlus nem véletlenül mondhatta, hogy több bejelentése lehet 2023 során.

 

Néhány napja már írtunk arról, hogy a SEGA alá tartozó Atlus idén több be nem jelentett projektről leránthatja a leplet. Akkor úgy tippeltünk, hogy talán a Persona 6-ról lehet szó, de most egy olyan pletyka bukkant fel a ResetEra fórumon bukkant fel a lolilolailo nevű felhasználó jóvoltából, ami ettől eltérő dologra utal. Mivel korábban helyesen, a bejelentés előtt kimondta, hogy a Persona 3., 4. és 5. része is felbukkan az Xbox Game Passon, érdemes megfontolni, amit írt: szerinte a Persona 3 remake-et kap!

A vizuális stílus a Persona 5-éhez hasonló lesz, és sok, azóta elfogadott minőségjavító funkcióval bővülhet. Sajnos nem lesz tartalmilag minden benne, így ami a Persona 3 FES illetve a Persona 3 Portable verzióban felbukkant újításként, kimaradhat belőle, így például az epilógus (The Answer) és a női főszereplőjű sztori sem lesz ott szerinte a remake-ben. Miért döntött a remake mellett az Atlus? „Mert a Persona 3 Pportable egy PSP-játék olcsó portja, akárcsak a Persona 4 Golden. Könnyű pénz, és az „egész” sagát (mert legyünk őszinték, a Persona első két része nem létezik) át lehet vinni az új konzolokra. A Persona 3 Remake olyan, mint a Persona 5, mind grafikailag, mind QoL dolgokkal kapcsolatban. A tartalom (vagy annak hiánya) pedig nem biztos, hogy minden rajongót boldoggá tesz, így marad a P3P. Mégis csak az Atlusról van szó!”, írta a szivárogtató.

Az illető még hozzátette, hogy ne nagyon reménykedjen senki sem a Tartarus javulásában. Ez a procedurálisan generált fő dungeon a játékban, így a véletlenszerűen létrehozott terület esetében az Atlus nem fog nagyobb újíátsokat véghez cinni. Mivel a ResetEra egyik moderátora is alá tudta támasztani az információ hitelességét, lehet valami abban, amiről az imént szó esett.

Mennyire nagy a baj a játékiparban, hogy több esetben is viszonylag modern játékokat kell remake-elni, mert nincs elég bátorságuk vagy hitelességük a régi franchise-ok megfelelő folytatásához?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu