A Microsoft mesterséges intelligenciával turbózhatja fel a Bing keresőt?!

TECH HÍREK – Néhány hónapon belül már integrálná is a Microsoft a ChatGPT-t a Bingbe.

 

 

A The Information (a The Verge-en keresztül) számolt be róla, miszerint a ChatGPT nevű mesterséges intelligencia chatbot mögött álló technológia márciusban érkezik a Microsoft Bingbe. A remények szerint ezzel a Bing a keresési eredmények rangsorolásán kívül egy kicsit sokoldalúbbá válhat.

A ChatGPT  egy mesterséges intelligenciával működő chatbot, amely képes arra, hogy egyesek szerint szinte emberhez hasonló, hosszú válaszokat adjon nyitott kérdésekre.

A Microsoft még 2019-ben több mint 1 milliárd dollárt fektetett be az OpenAI nevű AI-vállalatba. Úgy tűnik, hogy a technológiai óriás szeretné kihasználni ezt a befektetést, és némi előnyre szert tenni a Google-lel szemben a keresőmotorok terén.

Az OpenAI áll a DALL-E képgenerátor mögött is, amely a redmondiak szerint a jövőben a Bingbe is bekerül.

Hogyan fogja tehát a ChatGPT mögött álló AI beépítése javítani a Binget? Nos, meg lehet kérni magát a ChatGPT-t, hogy generáljon egy választ. Íme, mit gondol minderről:

„Mindazonáltal lehetséges, hogy a ChatGPT vagy hasonló AI technológia beépítése a Bing természetes nyelvi feldolgozási képességeinek javítására használható, ami lehetővé teszi, hogy jobban megértse a természetes nyelven írt felhasználói lekérdezéseket, és jobban válaszoljon rájuk.”

Habár ez egy értelmes válasz, a ChatGPT-ben még mindig sok probléma merült fel. A mesterséges intelligencia rengeteg információt téveszt el, és egy kicsit problémás is tud lenni. A ChatGPT honlapja szerint ez nagyrészt azzal függ össze, hogy az AI „korlátozottan ismeri a 2021 utáni világ eseményeit”. Azonban még aggasztóbb az a rész, amely szerint „alkalmanként káros utasításokat vagy elfogult tartalmakat produkálhat”.

Az OpenAI novemberben tette közzé a ChatGPT-t nyilvános tesztelésre. A Microsoft azt reméli, hogy március végére elkészül a Bing mesterséges intelligenciával támogatott változata. Megkérhetjük, hogy találjon ki esszéket a Star Warsról, vagy állítson össze egy top tízes listát a legjobb videójátékokról. Érdekes lesz látni, hogy a Microsoft pontosan hogyan integrálja ezt a Bingbe.

Forrás: The Verge

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu