Az Nvidia és a Valve jobb GeForce Now-élményt szeretne a Steam Decken

TECH HÍREK – Ugyanakkor az Nvidia GeForce Now-főnöke szerint egyelőre nincs hír Steamre érkező natív alkalmazásról.

 

 

Az Nvidia és a Valve is kifejezte érdeklődését a Steam Deck GeForce Now élményének javítása iránt. A játékstreaming szolgáltatás már működik a Valve kézikonzolján, azonban a felhasználóknak böngészőt kell indítaniuk. Ráadásul az irányítás sem mindig egyszerű. Egy natív Steam alkalmazás lehet a megoldás arra, hogy a streaming élményt sokkal egyszerűbbé tegyük az eszközön.

Az Nvidia GeForce Now termékmenedzsere, Andrew Fear megerősítette, hogy mind az Nvidia, mind a Steam érdekelt volt a GeForce Now élmény egyszerűsítésében a Steam fedélzetén.

„Ma még nincs natív alkalmazás a Steam Decken” – mondta Fear. „Chromium böngészővel kell használni, hogy működjön. Azt mondanám, hogy mind az Nvidia, mind a Valve, szerintem mindketten érdekeltek abban, hogy [a GeForce Now-t a Steam Deck-en] jobbá tegyük. De nincs semmilyen bejelentésünk a Steamre érkező natív alkalmazásról.”

Más, streaminget használó kéziszámítógépek, például a Razer Edge és a Logitech G Cloud már rendelkeznek natív alkalmazással az Nvidia GeForce Now Android alkalmazásán keresztül. A Steam Deck, mint Linuxos gép, sajnos nem rendelkezik ilyennel.

A Steam Deck GeForce Now élménye javult azóta, hogy először kipróbáltuk a konzolon, de messze nem egy elegáns lehetőség. A GeForce Now böngészőben működik, ami a Steam Deck apró képernyője miatt nem feltétlenül teszi egyszerűvé a navigálást. Az irányítási séma is kínos lehet. Főleg, hogy a Deck kezelőszervei másképp működhetnek böngészős környezetben.

Ha pedig azon gondolkodsz, hogy miért érdemes streamelni a Steam Deckre, akkor ez elsősorban az akkumulátor kímélése vagy a nem elérhető és igényes játékok elérése miatt fontos szempont. A streamelés jelentősen csökkenti a Steam Deck hardverének terhelését, így az eszköz sokkal tovább működhet. Hasonlóképpen nincs esély arra, hogy a The Witcher 3-t teljes ray-traced dicsőségben játszd a Steam Deck-en a felhőből való sugárzás nélkül.

A Fear azt is sugallta, hogy az Nvidia szívesen támogatná a versenykerekeket a streaming szolgáltatáson, de egyelőre megint csak semmi konkrétumot nem tud mondani ezzel kapcsolatban.

Az Nvidia nemrég jelentette be, hogy jelentősen felértékelődik a GeForce Now szolgáltatásának felső szintje. Az új Ultimate tier egy RTX 4080-at kínál a játékosoknak a felhőben, havi 20 dollárért (kb. 7500 Ft). Ez egy új 240 Hz-es kompetitív játékmódot, ultrawide támogatást és 4K-t hoz magával 120fps sebességgel.

Forrás: Juegos.news

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu