Google Stadia: kiderült a szolgáltatás leállításának pontos dátuma!

TECH HÍREK – Hamarosan vége a Google Stadia-nak. A cég most árulta el, hogy pontosan mikor fog végleg kivonulni a streaming szolgáltatás a játékvilágból.

 

 

Néhány hónappal ezelőtt jelentette be a Google, hogy a Stadia játékstreaming szolgáltatás megszűnik. Most kiderült a leállás pontos időpontja is. Sajnos a Google Stadia megszűnése azt jelenti, hogy a játékosok többé nem férhetnek hozzá a megvásárolt tartalmaikhoz az adott platformon.

A Stadia tavaly év végén nyilvánosságra hozott bezárása sokakat váratlanul ért, és igencsak komoly zúgolódást váltott ki.

Sosem volt nagy siker a játékosok körében, mivel számtalan probléma sújtotta. Például a kapcsolati problémák, a béna marketing és az AAA-játékok hiánya. Ezek a problémák, valamint a gyenge eladások miatt a Google hivatalosan is leállította a szolgáltatást.

A Google pontosította, hogy a Stadia véglegesen leállítja minden szolgáltatását magyar idő szerint január 19-én 8:59-kor. Szerencsére néhány kiadó felajánlotta a Stadia-felhasználók számára a nagyon is szükséges mentőövet. Mégpedig ingyenes mentési adatok más játékplatformokra történő átvitelének formájában. Más kiadók, például a Ubisoft még a megvásárolt Stadia-játékok ingyenes PC-s példányait is kiosztja a játékosoknak.

A Google emellett automatikus visszatérítést kínál a Stadia Store-ból megvásárolt játékok és tartalmak után, kivéve a Stadia Pro előfizetéseket. Minden Stadia hardver vásárlása is visszatérítésre jogosult, amennyiben a Google áruházból vásárolták. Terveik szerint 2023. január végéig a visszatérítések nagy részét teljesíteni fogják.

A Stadia felhőalapú játékplatform kezdetben ígéretesnek tűnt, amikor 2019-ben bemutatták. Az optimista játékosok abban reménykedtek, hogy egy új korszakot indít el. Egy olyat, amelyben a videójátékok mindenki számára könnyebben elérhetővé válnak. Elvégre a felhőalapú játék rengeteg előnnyel járhat, legalábbis papíron. A legtöbb ember számára talán az lenne a legnagyobb előny, ha nem kellene többé drága számítógép-alkatrészeket vásárolni, amelyek néhány évente egyszer frissítést is igényelnének.

Sajnos azonban hiába volt minden egyedülálló ötlet és innovatív megoldás, soha nem sikerült megfelelően megvalósítania a nagy terveket; a Stadia pedig képtelen volt beváltani a hozzá fűzött reményeket.

Annak ellenére, hogy a Stadia megadta magát a saját problémáinak, a játékosok továbbra is hozzáférhetnek több felhőalapú játékplatformhoz. Ilyenek pl. az Amazon Luna, az NVIDIA GeForce NOW vagy az Xbox Cloud Gaming. Ennek ellenére még nem tudni, hogy a felhőalapú játék valóban a játék jövője lesz-e.

Forrás: TheVerge

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu