Idén nem biztos, hogy a Microsofté lehet az Activision Blizzard King!

Az FTC trösztellenes pere nem fog néhány héten belül a bíróságra jutni, így nem kizárt, hogy a redmondi techóriás csak jövőre tudja bekebelezni az Activision Blizzard Kinget.

 

Tavaly év elején az volt a nagy hír, hogy a Microsoft 68,7 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot tett az Activision Blizzard Kingre. Az év végén pedig az FTC (az Egyesült Államok szövetségi kereskedelmi bizottsága) beperelte a techóriást, ugyanis szerintük versenyellenes lenne, ha a ZeniMax Media (=Bethesda) után újabb, nagyobb kiadót is az Xbox zászlaja alá tenni Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója, illetve Phil Spencer, az Xbox-vezér.

Az FTC meghallgatási menetrendje szerint az utolsó, bíróság ellőtti konferencia augusztus elsején, magyar idő szerint este hét órakor kezdődik, míg a bíróság elé augusztus 2-án, délután négy órakor fognak a felek állni. Addig pedig még van jó hét hónap, és ezt az időt arra szánják, hogy bizonyítékokat gyűljenek össze, illetve a vádakra válaszokat szerezzen az FTC. Ahogy a GamesRadar is kiemeli, augusztus nem jelenti azt, hogy abban a hónapban lezavarják a tárgyalást. Az ilyen ügyek ugyanis hónapokig tarthatnak (az Epic Games vs. Apple ügy is sokáig tartott, sőt, tart, mert mind a két cég fellebbezett).

Emiatt pedig nem kizárt, hogy a Microsoft csak 2024-ben teheti rá a mancsát a Bobby Kotick vezette kiadóra. Decemberben azért vitte perre az FTC a Microsoftot, mert szerintük a redmondi cég elnyomná az Xbox, illetve a Game Pass riválisait. Erre a Microsoft azt mondta, hogy az ellenük indított per megsérti az Egyesült Államok alkotmányát, majd néhány napja ezt a kijelentésüket visszavonta a cég. (Ezekről mind beszámoltunk.)

Emiatt pedig a Microsoft befektetői talán mérgükben toppantani fognak, ugyanis biztosan van közöttük olyan, aki már 2023-ra várta a konszolidációt, ami a játékiparnak hosszabb távon biztosan ártani fog, hiába ígéri le a csillagokat is az égről a cég.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu