Steam Deck: innovatív felhasználó oldotta meg a kézikonzol egyik problémáját!

TECH HÍREK – Egy leleményes Steam Deck felhasználó egy teljes készlet egyedi világító gombot készít a készülékhez, rávilágítva a jelenlegi modell egyik problémájára.

 

 

A Steam Deck legújabb testreszabásainak egyike egy teljes készlet egyedi, sötétben világító gomb. Bár a Valve kézi játék-PC-je még nem kapható világszerte, a máris meghódította a világot. Sok tulajdonos úgy döntött, hogy sajátos rések betöltése érdekében átalakítja készülékét. Néha ez magában foglalja a meglévő alapfelszereltség egyszerű frissítéseit.

A Steam Deck ugyanis alapértelmezés szerint nem rendelkezik háttérvilágítási funkcióval egyik vezérlési lehetőségnél sem.

Ez egyesek számára talán nem tűnik túlságosan fontos problémának. Ám az egyedi vezérlési séma azt jelenti, hogy az újonnan érkezőknek nehézséget okozhat néhány billentyűvel való megbarátkozás. Egy Deck-tulajdonos úgy döntött, hogy magára vállalja a potenciális probléma megoldását.

Miután a Valve kézikonzoljának szentelt legnagyobb subredditen kisebb pánik tört ki, amelyben sok Steam Deck-tulajdonos óva intett egy bizonyos fajta vinyl skintől, helyette másfajta testreszabás került a reflektorfénybe. Konkrétan Sloiter műgyantából nyomtatott billentyűpótlásai járják a köröket az utóbbi időben. Ezek a D-Padot és az arcbillentyűket is sötétben világító alternatívákra cserélik. Sloiter megemlítette, hogy a nyomtatási folyamat során gyantával kevert stroncium-aluminátot használtak, amely ugyanaz a fajta por, amelyet egyes karórák mutatóinak és órajeleinek megvilágítására használnak.

 

 

Steam Deck

 

 

A végeredmény egy csinos, ideiglenesen világító hatás, amely minden bizonnyal hasznos lehet rendkívül sötét körülmények között. Sloiter azonban elmondta, hogy az egyedi világító gombok jelenlegi iterációja messze nem tökéletes. A telepítésük során végül megsérült a Deck burkolata. Azzal, hogy a Decket mostanában milyen gyorsan szállítják, egy új készülék beszerzése már nem jelent akkora problémát, mint korábban. Ám aligha akarja bárki is feleslegesen összetörni a csillogó új kézi játékgépét.

Sloiter izzó gombjai még nem állnak készen a sorozatgyártásra. Ám bepillantást engednek abba, hogy hosszú távon mire juthat a közösség. A készítő már említette, hogy lehet, hogy a sötétben világító gombokat idővel eladják, ha egyszer elkészülnek.

Jó hír azoknak, akik egyszerűen nem tudnak várni a további testreszabási lehetőségekre, hogy például a Steam Deckhez már elérhető egy átlátszó kagylóhéj cseréje.

Ennyi testreszabásról és a közösségből származó fejlesztésekről szóló beszéddel kapcsolatban talán érdemes kiemelni, hogy a Valve óva intett a nem hivatalos Steam Deck-vásárlásoktól. Egyes kiskereskedők állítólag utánzatokat árulnak. A legjobb forgatókönyv a jelek szerint az, hogy a vásárlót a végén megkopasztják. A valóságban az egyetlen hivatalos módja a Steam Deck beszerzésének az, hogy az amerikai és az EU-s ügyfelek közvetlenül a Valve-tól rendelhetnek egyet. Az ázsiai ügyfelek pedig a Komodón keresztül juthatnak hozzá.

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu