Z világháború 2: elkészülhet-e valaha Brad Pitt zombi-apokalipszisének folytatása?

MOZI HÍREK – Közel tíz évvel a premier után a rajongók még mindig várnak a Z világháború 2-re. De vajon visszatér-e a Brad Pitt blockbuster egyhamar?

 

 

Lassan egy évtized telt el azóta, hogy a mozikba került a Z világháború című akcióhorror blockbuster. Nem sokkal a megjelenése után megerősítették a folytatást, a film rajongói azonban még mindig arra várnak, hogy Gerry Lane (akit Brad Pitt alakít) visszatérjen a széles vászonra.

A Z világháború 2 jelenleg nagyon göröngyös úton halad, mint sok más film, amely megrekedt a gyártási előmunkálatok poklában. A rajongók még mindig reménykednek, hogy elkészül. Sajnos azonban több okból kifolyólag úgy tűnik, hogy a WW Z 2-t egy darabig még tuti, hogy nem fogják befejezni. De mik is ezek az okok?

 

 

World War Z / Z világháború

 

 

Brad Pitt Z világháború 2 filmjét törölték?!

 

Igen, sajnos így van. 2019 februárjában a The Hollywood Reporter szerint a Paramount stúdió törölte a 2013-as sikerfilm, a Z világháború folytatását. Az eredeti film 190 millió dolláros költségvetéssel szemben elképesztő 540 millió dolláros bevételt hozott. Mindenki joggal várta, hogy jön a mozikba a folytatás. A nem sokkal a bemutató után bejelentett WW Z 2-t azonban végül törölték.

Marc Forster rendező és a Paramount eredetileg trilógiának szánta a Z világháborút. A film 2013-as sikere után J. A. Bayona (Jurassic World: Bukott birodalom) rendezőt kérték fel  a rendezésére. A forgatókönyvet Steven Knight (Peaky Blinders) írta volna. A World War Z 2-t 2017. június 9-én tervezték bemutatni.

Ám 2016-ban Bayona más projektek miatt, amelyekkel kapcsolatban állt, kiszállt a projektből.

A végleges törlés előtt Dede Gardner producer megerősítette, hogy a folytatás forgatása 2018-ban kezdődik. Ám mint tudjuk, ez nem történt meg. A Paramount stúdió másik oka a produkció lemondására Pitt elfoglaltsága volt. Mivel a folytatással kapcsolatban nem történt semmi újdonság, a keresett színész más projekteket írt alá, például az Ad Astra és a Volt egyszer egy… Hollywood című filmeket. Mindez tovább késleltette a WW Z 2 forgatását.

Ráadásul a zombi- és szellemfilmek kínai tilalma is aggodalomra adhatott okot a produkciós csapatnak. Kína kulcsfontosságú piac Hollywood számára. Bizonytalan volt, hogy a Z világháború 2 kereskedelmi szempontból sikeres lesz-e. Az első filmmel ellentétben a folytatás nagyobb produkciót igényelt volna. Ám ezúttal a Paramount nem tudott becslést adni, hogy mekkora kasszasikerre számíthatnak, mivel a kínai közönség kikerült a keretből.

 

 

World War Z / Z világháború

 

 

Mégis lehet jövője a Z világháború 2-nek?

 

Jelen sorok írásakor úgy tűnik, hogy a WW Z 2 nem készül el egyhamar. Marc Forster a The Digital Fixnek nyilatkozva a rajongókat is elszomorította a következő résszel kapcsolatban. Azt mondta: „A World War Z 2-t illetően – nem hiszem, hogy a folytatás egyhamar érkezik”. Úgy tűnik, egyelőre a horrorfilmek rajongóinak nincs szerencséjük, mivel mind a Paramount, mind Forster visszalépett a folytatástól.

Ugyanakkor a forgatókönyv megléte és mindaz a befektetett munka, amire eddig sor került, fenntartja annak a lehetőségét, hogy egy vállalkozó szellemű rendező leporolja a projektet. Lehet, hogy Pitt nélkül, vagy akár egy reboot formájában. Azonban ha a közeljövőben nem is, később még könnyen találkozhatunk egy Z világháború-filmmel.

Forrás: The Hollywood Reporter, The Digital Fix

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu