Nincs új a nap alatt: az a játék nyerte 2022-t Észak-Amerikában, amire tippeltünk

Hiába volt az év során egy másik, kiemelkedően sikeresnek bátran nevezhető játék, sajnos nem lehet újdonságról beszámolni.

 

Az NPD csoport részlegesen közölte csak még decemberi adatait, de a top 10-es decemberi listát, illetve az összesített 2022-es top 10-et megtudtuk, és mivel ezen van a hangsúly, talán nem is olyan nagy gond, hogy még nem tudjuk, hogy a PlayStation 5 behúzta-e a decembert (mivel Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója bejelentette a 30 milliós eladás elérésekor, hogy megszűnt a hiány, szaván fogjuk), mert a Nintendo Switch lassan korosodik (márciusban már 6 éves lesz).

 

Észak-amerikai decemberi top 10:

1 – Call of Duty: Modern Warfare II

2 – Pokémon Scarlet/Violet

3 – God of War: Ragnarök

4 – Madden NFL 23

5 – FIFA 23

6 – Sonic Frontiers

7 – Elden Ring

8 – Need for Speed Unbound

9 – Mario Kart 8 Deluxe

10 – Crisis Core: Final Fantasy VII – Reunion

 

Kb. a megszokott játékok a lista élén, de azért elgondolkodtató, hogy a bugosan kiadott Pokémon Scarlet/Violet második lett, megelőzve az új God of War-t, illetve az évente jelentkező amerikai focit és szerencsejátékot. Az új Need For Speed a 8., a Crisis Core: Final Fantasy VII felújítása pedig a 10. helyig jutott. Szóval a Call of Duty új része hozta a formát, de elég volt az éves összesítésben az őszi megjelenés ellenére a teljesítménye az első helyhez?

 

Észak-amerikai 2022-es top 10:

1 – Call of Duty: Modern Warfare II

2 – Elden Ring

3 – Madden NFL 23

4 – God of War: Ragnarök

5 – LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

6 – Pokémon Scarlet/Violet

7 – FIFA 23

8 – Pokémon Legends: Arceus

9 – Horizon Forbidden West

10 – MLB The Show 22

 

A Pokémon Legends: Arceus kellene, hogy a fő sorozat iránya legyen (és az nem is volt bugos, sőt, még szépen is nézett ki), de igen, a Call of Duty már megint a lista tetején végzett, megelőzve a FromSoftware játékát. A Madden NFL 23 foglalta el a dobogó harmadik fokát.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu