Feloszlatta a NetEase a Blizzard-csapatát?

Hivatalosan még nincs szó erről, de úgy tűnik, hogy a tizennégy éve tartó megállapodás befejezésével a Blizzard legtöbb játéka hivatalosan elérhetetlenné válik Kínában.

 

A South China Morning Post arról írt, hogy a Blizzard Entertainmenttől licencelt játékok (Overwatch, vagy annak megszűnésével inkább az Overwatch 2, a Hearthstone, a World of Warcraft, a Diablo, a Starcraft franchise, illetve a Heroes of the Storm) mögött álló kínai NetEase-csapat szétszéledt, mielőtt január 23-án megszűnne a két fél között közel másfél évtizede kötött megállapodás.

A játékok arrafelé állítólag már november 23-a óta nem kaphatóak, és az Activision Blizzard igyekszik, hogy a kínai techóriással egy pénzvisszatérítési tervet dolgozzon ki, miközben arra is felesküdtek, hogy a játékosok adatait és tulajdonait meg szeretnék védeni. A South China Morning Post szerint a Blizzard-csapat tagjai vagy el lettek bocsátva, vagy a NetEase-en belül máshol el tudtak helyezkedni. Egy minimális („csontváz”) csapat megmaradt: a tízfős csapat az ügyfélszolgálati és a technikai hibákkal kapcsolatos tevékenységeket végzi el a megállapodás lejártá után még fél évig.

Érdemes kiemelni, hogy csak a Diablo-t említettük, a Diablo Immortalt nem (ezen a NetEase aktívan dolgozott az Activision Blizzarddal közösen). Ez a játék továbbra is elérhető marad Kínában, és a Blizzard most egy új megállapodáson dolgozik a NetEase-zel a játékról, amit amúgy épp a kínai cég futtat (és értelemszerűen a játék mögött álló emberek nem érintettek a leépítésekben). Decemberben az Activision Blizzard már más kínai cégekkel is tárgyalt az ottani terjesztésről, de hiába küldött ki több cég is delegációt az Egyesült Államokba, egyiküknek sem jött össze időben a megállapodás (és most, a pandémia miatt nem is nagyon lenne egyszerű belépni Amerikába, mert negatív teszt kell hozzá).

Meglepő, hogy az Activision Blizzard nem tudott a Tencenttel megállapodásra jutni, hiszen (mielőtt a Microsoft felvásárlási ajánlatot tett a kiadóra) 5%-os részesedésük volt már 2013-ban is. Érthetetlen. A Microsoft tranzakciója még nem zárult le, úgyhogy ők nem szólhatnak bele…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu