Elment a Ubisoft esze, hogy egy halom battle royale játékon dolgozott?!

Ezek után ne csodálkozzon a múlt héten finoman szólva is a valóságtól elrugaszkodott emailt író Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója, ha a francia kiadó párizsi stúdiójában jövő héten sztrájkolni fognak.

 

Az utóbbi napok során beszámoltunk arról, hogy a Ubisoft helyzete pocsék, és erről többnyire csak és kizárólag saját maga tehet. Pláne akkor, ha igaz, amit a bennfentes Tom Henderson állít. Öt jelenlegi és korábbi Ubisoft-alkalmazottal beszélt, akik elmagyarázták neki, hogy a halasztások és törlések azért történtek, mert a játéktesztelők szerint nem voltak megfelelő állapotban az érintett projektek.

Nagyobb probléma az, hogy a Ubisoft rácuppant a battle royale formátumra (ki emlékszik a belső nézetes Hyper Scape-re, ami 2020 augusztusában jött ki, majd 2022 áprilisában meg is szűnt?). Állítólag egy időpontban egyszerre legalább egy tucat (!!!) ilyen játék állt fejlesztés alatt. Minimum 12?! De ha nem is ez a helyzet, úgy tűnik, hogy a hybrid fejlesztési modell a pandémia után küszködést okozott a Ubisoftnak, ami 2024-re talán teljesen vissza fogja hozni az irodából történő munkát.

Eközben egy francia szakszervezet, a Solidaires Informatique arra kéri a Ubisoft párizsi stúdiójában dolgozó fejlesztőket, hogy tartsanak egy fél napos sztrájkot, az inflációra hivatkozva 10%-os fizetésemelést szeretne, és négy napos munkahetet látna a szakszervezet. Ez is reakció Guillemot befektetőknek tett kommentjére (a működtetési költségek csökkentése „célzott szerkezetátalakítás, néhány nem alapvető eszköz eladása és a szokásos természetes lemorzsolódás révén”).

„Amikor Guillemot úr „lemorzsolódásról” és „szervezeti kiigazításokról” beszél, az a következőket jelenti: létszámcsökkentés, diszkrét stúdióbezárások, fizetéscsökkentések, rejtett elbocsátások, stb… Mivel Guillemot úr és klikkje csak a hatalmi viszonyokat érti, a Solidaires Informatique felszólítja a Ubisoft Paris dolgozóit, hogy január 27-én, pénteken délután 14 és 18 óra között sztrájkoljanak,” írta a szakszervezet, ami Guillemot belsőleg küldött levelére is reagált ezzel.

A Solidaires Informatique még követeli a munkaerő alakulásának átláthatóságát, valamint az elkötelezettséget a konstruktív elbocsátások és „a munkavállalókat felmondásra kényszerítő, visszaélésszerű vezetői politikák” ellen. Sok sikert hozzá.

Forrás: WCCFTech, GI

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu