Lassuló játékiparban döntetlent játszott a PlayStation 5 és a Nintendo Switch

Észak-Amerikában nem lehet konkrét nyertest hirdetni, mert egy aspektusban a Sony, egy másikban pedig a Nintendo konzolja végzett az élen.

 

Az NPD Group elemzője, Mat Piscatella közölte, hogy a játékipar egyik legfontosabb régiójában a Nintendo Switchből fogyott a legtöbb, de a termelt pénz tekintetében a PlayStation 5 végzett az élen. Miután októberben és novemberben is a Sony készüléke vitte el mind a két kategóriában az első helyet, joggal vélhettük úgy, hogy az év végére a Sony trónfosztást követ el (pláne, mert Jim Ryannek, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatójának nem volt elég vér a pucájában, hogy az Egyesült Államokban is felsrófolja a PlayStation 5 mindkét modelljének az árát), de ez nem jött össze, ugyanis a példányszám tekintetében a Switch ismét visszavette az első helyet.

A játékipar azért lassult, ugyanis 56,6 milliárd dollárt költöttek a régióban játékokra, kiegészítőkre és hardverre. A hardveres teljesítmény erősödött, mert a Sony a PlayStation 5-ből, a Microsoft pedig az Xbox Seriesből képes volt többet a boltokba eljuttatni, és az előfizetésekből is több pénz folyt be. Ezt a mérleget húzta le negatívra a játékeladási teljesítmény, mert kevés ütős AAA játék volt (tegnap írtunk az éves top 10-ről; sajnos az unalmas hagyományok nem változtak), továbbá a gazdasági helyzet sem volt kedvező.

2023-ban a Nintendo Switch vitorlájából lassan el fog fogyni a szél, de a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom az utolsó killer app lehet a platformon (ne feledjük: márciusban már hat éves lesz a nagy N hardvere!), de az Xbox Series is bizakodhat a Starfield és a Redfall párosában, míg a PlayStation 5-nek ott lesz például a Marvel’s Spider-Man 2 (és hirtelen nem is jut eszünkbe semmi más, csak a PlayStation VR2, ez kissé halovány év lehet a Sony-tól…).

Persze az egészbe alaposan bele tud rondítani egy recesszió.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu