Grand Theft Auto: The Trilogy: végre megérkezett a Steamre, ráadásul komoly kedvezménnyel!

A GTA: The Trilogy – The Definitive Edition Steam-kiadása ráadásul Steam Deck-verifikált!

 

 

Több mint egy évvel a katasztrofális eredeti megjelenés után a Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition már elérhető a Steamen! Ráadásul, ha önmagában nem lenne elég csábító ez a csodálatos játék – amitől V kolléga is el volt ragadtatva anno – , most akciósan kínálják.

A Grand Theft Auto Trilogy 2021 végi megjelenésekor teljes káosz volt, olyannyira, hogy a Rockstar nem csak bocsánatot kért, de újra kiadta a benne szereplő játékok – Grand Theft Auto 3, Vice City és San Andreas – régi verzióit, és mindenkinek odaadta, aki megvásárolta a frissített Definitive Editiont.

A helyzet lassan javult, ahogy a javítások és frissítések érkeztek. Ám az egyik állandó panasz, hogy csak PC-n volt elérhető a Rockstar Games Launcher segítségével. Ez sok PC-s játékos számára több volt, mint egy aprócska bosszúság. Különösen azért, mert a Rockstar gyakorlatilag minden más játékát (kivéve a Midnight Club 2-t) meg lehet szerezni a Steamen.

Ezt a hiányosságot most orvosolták: A GTA Trilogy mostantól megvásárolható a Steamen, Steam achievementekkel és annak igazolásával együtt, hogy a játék „játszható” a Steam Decken. A játék ráadásul 30 $/£27.50/€30-ért kapható – ez 50%-os kedvezmény a normál árból. Ez a Rockstar kiadói akciójának keretében történik, amely február 2-ig tart.

Sajnos nem mindenki elégedett a helyzettel. Az achievementek hozzáadásán kívül nem tudni, hogy a trilógia hogyan – vagy hogy frissült-e – a Steamre.

Néhány rajongó a Twitteren azt állítja, hogy a Steam-verzió változatlan a 2022 októberében megjelent javításhoz képest, vagyis jobb, mint a megjelenéskor volt, de még mindig nincs tökéletes állapotban.

A Steamen még csak most kezdenek beérkezni a felhasználói vélemények. Egyelőre nehéz érdemi ítéletet mondani. Azonban úgy tűnik, hogy többnyire pozitívak az értékelések. Az egyik GTA: San Andreas felhasználói vélemény a kontroller-támogatás, a Steam achievementek és a „stabil 60 fps” kiegészítését említette. Ám mégis dislike-ot nyomott, mert „a Steam közösséget nem szabadna utólagos szempontként kezelni”.

Forrás: Steam (1, 2)

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu