Újabb élő szolgáltatásos játékától szabadul meg a Square Enix!

Mostanában nem telik el hét anélkül, hogy hallanánk: a Square Enix egy élő szolgáltatásos (live service) játékát leállítja.

 

Már decemberben is hallottunk olyan pletykákat, hogy a már az Embracer Group alá tartozó Crystal Dynamics játéka, a Marvel’s Avengers 2023 folyamán le lesz állítva. (Tavaly a Square Enix az egyik legérthetetlenebb lépése az volt, hogy az átnevezése után nem sokkal bezárt Square Enix Montréalt, a Eidos Montréalt és a Crystal Dynamicsot, továbbá azok IP-it aprópénzért eladta a hihetetlen tempóval gyarapodó svéd konglomerátumnak.) Akkor azt is hallottuk, hogy az új karakterek (pl. Amerika Kaipitány és She-Hulk) is még megérkeznek, mielőtt behúznák a kéziféket a tartalmi bővítések során.

Miller Ross, a legjobban ismert Marvel’s Avengers-szivárogtató volt az utóbbi pletyka mögött, de megváltoztak a tervek, ugyanis gyorsabban jön el a digitális kaszás a játékért. Ez nagyban kötődik Brian Waggoner, a Marvel’s Avengers vezető tervezőjének távozásához, aki tavaly a rasszista tweetjei miatt kapott a fejére. Eleinte a Crystal Dynamics egyszerűen eltávolította a szóvivői posztjából, de most már távozott is a cégtől, és nem lesz helyette senki sem, ugyanis az új, Unreal Engine 5-ös Tomb Raiderre álltak át a fejlesztők. Még azt is írta, hogy pl. Ironheart és Shuri, a szabad felfedezést biztosító Patrol Mode, és az Ultron elleni (végső?) küzdelem is le lett vége a napirendről.

Csakhogy a pletyka arról szólt, hogy a Marvel’s Avengers elérhető maradna és a szerverek is működésben maradnának. Nos, a Crystal Dynamics hivatalosan is megszólalt: a március 31-én érkező 2.8-as frissítés lesz az utolsó. Nem lesz utána több tartalom, minden kozmetikus cucc ingyenesen elérhető lesz, és a valós pénzt használó Marketplace is megszűnik. Az addig el nem költött bolti kreditek játékon belüli erőforrássá válnak, a játék hivatalos támogatása pedig szeptember 30-án áll le. Utána szólóban és online is játszható marad, de akkor már nem lesznek bugfixek sem.

De ez azt jelenti, hogy a Square Enix megint elhasalt egy live service játékkal. Babylon’s Fall, Chocobo GP, egy mobilos Bravely Default, és a szintén mobilos Final Fantasy VII: The First Soldier. Ezekhez odatehetjük a Marvel’s Avengerst is.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu